Hovedinnhold

Frode Scheie ferdig i Drammen

<p/>
<p>FERDIG: Frode Scheie og Drammen skiller lag. Her intervjues han av dansk TV 2 under kvinne-VM i Frederikshavn i desember. Han jobbet da som TV 2-ekspert og har siden ikke vært på jobb i DHK.</p>

FERDIG: Frode Scheie og Drammen skiller lag. Her intervjues han av dansk TV 2 under kvinne-VM i Frederikshavn i desember. Han jobbet da som TV 2-ekspert og har siden ikke vært på jobb i DHK.

Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix
Daglig leder Frode Scheie og Drammen Håndballklubb er enige om å avslutte samarbeidet.

Tips oss

Det bekrefter klubben i en pressemelding.

Fra mandag: Sykmeldt i DHK - kommenterer for Viasat

«Partene er enige om å legge uenigheter bak seg. Alle krav mellom partene som følge av arbeidsforholdet er avgjort og avsluttet. Det viktigste fremover nå er fokus på DHKs videre sportslige satsing, og partene vil derfor ikke kommentere saken utover dette», melder fungerende styreleder Leif Kronstad i Drammen Håndballklubb.

Ber om arbeidsro

– Pressemeldingen sier at vi nå har lagt denne situasjonen bak oss. Jeg har ingen ytterligere kommentarer, sier fungerende leder i DHK, Leif Kronstad, til VG.

Scheie har vært sykemeldt fra Drammen-jobben den siste tiden. I klubben har de imidlertid reagert på at Scheie har fortsatt jobben som kommentator for Viasat.

– Jeg er i tenkeboksen, sa Scheie til VG mandag uten å ville utdype utover at han har hatt «lange arbeidsdager og uker» siden han ble ansatt våren 2014. Han ga uttrykk for usikkerhet om han kom tilbake til jobben i klubben han vant europacupen med som spiller i 1996.

Sparket fra DHK: Frank Løke trente vekk 27 kg

Sykemeldingen gikk ut 14. februar, men ble forlenget med ytterligere fire uker. Deretter ble partene enige om å gå hver til sitt.

– Nå må vi som skal forsøke å redde klubben få arbeidsro, ikke minst i arbeidet med å refinansiere driften, sier Kronstad til Drammens Tidende.

Teodorovic tar over

Det blir etter Djordje Teodorovic som tar over jobben som daglig leder. Han har fungert i rollen i Scheies sykefravær.

Endringen er en av flere omveltninger i klubben den siste tiden. Blant annet har Kristian Kjelling overtatt som hovedtrener for laget, den tredje hovedtreneren siden seriestarten i september.

Les også: Drammen-drømmen ble et mareritt

– Jeg har ingen kommentar til at Frode Scheie slutter som daglig leder. Det som har skjedd den siste tiden har ikke betydd noe for oss spillerne. Vårt eneste problem er at vi ikke har prestert på banen. Vi konsentrerer oss om å rette opp der, sier Christian Spanne – høyrekanten med 39 landskamper – til VG.

Drammen skal gå mot millionunderskudd, men Spanne er klar på at spillerne har beholdt lønnen.

– Vi har ikke gått ned. Jeg vet at det har gått masse rykter om at vi ikke har fått utbetalt lønn. Men de stemmer ikke. Jeg har i alle fall fått utbetalt lønnen og regner med at jeg hadde hørt om andre ikke hadde fått det.

 VG Sportens nye podkast: Misse-stuntet som endte i fiasko

VG har den siste uken snakket med en rekke kilder – og har også mottatt tips – som beskriver økonomisk rot og kaos i klubben. TV 2 erfarer i dag at DHK har mistenkt økonomisk mislighold.

– Det får TV 2 stå for. Jeg har ingen kommentar, sier fungerende leder Leif Kronstad. Han bekrefter at den økonomiske gjennomgangen er gjennomført.

– Regnskapet for 2015 er nå til revisjon slik det er vanlig på denne tiden av året, sier han.

Les også: Noe forundret over sykmeldte Scheie

Kronstad sa tirsdag til VG at DHK er i en «organisatorisk, økonomisk og sportslig krise». Det er ikke kjent  hvor stort underskuddet er, men det kan gå mot syvsifrede røde tall i regnskapet. Dermed kan det også til høsten bli minuspoeng om klubben reddet plassen i Grundigligaen. Både Elverum (2 poeng) og Viking (4 poeng) startet denne sesongen i minus.

Drammen gikk til sesongen med enorme ambisjoner og store budsjetter. Blant annet ble Kjelling og Frank Løke hentet hjem, men poengene har uteblitt. DHK ligger på en skuffende 10. plass, tredje sist, på tabellen med 11 poeng på 15 kamper.

Rett før jul fikk Løke sparken i klubben etter en kontroversiell episode på julebordet. Løke spiller nå for Runar.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball