Hovedinnhold

Bøhn-saken havner i retten

VIL KJEMPE I RETTEN: Eks-trener Karl Erik Bøhn er i konflikt med sin tidligere klubb. Foto: Scanpix
VIL KJEMPE I RETTEN: Eks-trener Karl Erik Bøhn er i konflikt med sin tidligere klubb. Foto: Scanpix
(VG Nett) Meglingen førte ikke frem. I august møtes Larvik håndballklubb og eks-treneren Karl Erik Bøhn i retten.


- Forhandlingene førte ikke frem. Vi beklager at vi ikke kunne komme til enighet, og det neste er at partene overlater til retten å finne en løsning, sier klubbens advokat Frode Samuelsen til VG Nett.

Les også: Gjekstad ansatt som ny Larvik-trener

Dermed gikk det akkurat som den sparkede treneren Karl Erik Bøhn spådde i dagens VG. Han hadde ingen tro på at dagens rettsmegling ville ende med enighet.

- Jeg er innstilt på å kjøre dette løpet helt ut. Jeg har allerede tapt alt og har ingen fallhøyde. I en eventuell rettssak tror jeg at jeg kommer frem, sier Bøhn til VG.

Langt mellom partene

Karl Erik Bøhn, som er kjæreste med klubbens stjernespiller Heidi Løke, ble sparket fra trenerjobben 3. januar. Han har i utgangspunktet krevd lønn for hele kontraktsperioden (halvannet år), pluss en bonus. Partene har ikke diskutert kroner og øre siden i januar, da Larvik tilbød 250.000 kroner for de 17 månedene Bøhn hadde igjen av kontrakten.

Hans krav var på 500.000 kroner i erstatning i lønn, pluss 100.000 skattefrie kroner for tort og svie. Larviks tilbud var 250.000 kroner.

Les også: Bøhn-saken fastlåst

Senere har Bøhn øket kravet til totalt 950.000 kroner.

Det var etter en tur til Wien, der samboer Heidi Løke underskrev en kontrakt med klubben Györ, at klubben ikke ville ha mer med ham å gjøre. Klubbledelsen mente Bøhn burde ha informert klubben om at han ble med samboeren på turen.

TRIST: Heidi Løke synes det er veldig trist at Larvik og Karl Erik Bøhn ikke kom til enighet, og at saken nå må avgjøres i retten. Foto: Scanpix
TRIST: Heidi Løke synes det er veldig trist at Larvik og Karl Erik Bøhn ikke kom til enighet, og at saken nå må avgjøres i retten. Foto: Scanpix

- Utrolig trist

Heidi Løke er en av åtte spillere som må møte i retten som vitne, hun mener det er utrolig trist at saken må løses i rettsalen.

- Jeg forstår Karl Erik godt, han har tapt alt og har ingenting å tape. Men det er utrolig synd at det har blitt slik, og veldig trist at saken ikke ble løst før den gikk til retten, sier Løke til VG Nett.

Løke ønsker ikke kommentere så mye om selve saken, men mener Bøhn har en god sak.

- Jeg har sett hele begrunnelsen for avskjedigelsen, og kjenner hele bakgrunnen. Jeg mener det er et veldig tynt grunnlag. Karl Erik har ikke noe å skjule, så mye mer har jeg ikke å si, sier hun.

Rettssaken går fra 2. til 4. august.

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball