Hovedinnhold

Reddet av snuoperasjon

Dramatisk opphenting sikret semifinaleplass

HOLDT SÅ VIDT: Landslagssjef Thorir Hergeirsson fikk se en nervepirrende kamp tirsdag. Foto: Scanpix
HOLDT SÅ VIDT: Landslagssjef Thorir Hergeirsson fikk se en nervepirrende kamp tirsdag. Foto: Scanpix
SUZHOU (VG Nett) (Norge-Spania 27-24) Da håndballjentene virket å være knust sønder og sammen, snudde absolutt alt. Premie? Semifinaleplass i VM.

Denne saken handler om:


- Vi skal bare kicke ass med motstanderen vi møter i semifinalen, sier Camilla Herrem som var god da hun endelig fikk spille i andre omgang.

- Det er veldig deilig. Men jeg mistet aldri troen på noe tidspunkt. Hadde jeg gjort det, ville slaget ha vært tapt, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til VG Nett.

At håndballjentene kan begynne å glede seg til semifinaleplass på fredag, var det imidlertid ikke mange som hadde trodd da lagene gikk til pause i dag.

Da ledet Spania med seks mål. De norske jentene hadde levert en mildt sagt grusom omgang.

- Da de begynte å score på oss mistet vi troen, og frykten for å tape ble større enn lysten til å vinne, sier Hergeirsson.

VGDebatt:
Jaja, Spania tar de i finalen. Første omgang så ville treneren til Spania se hvor han hadde Norge og det så han. De tapte med vilje denne kampen.
Diskuter kampen her

Marerittstart på kampen

Det så imidlertid greit ut et stykke ut i førsteomgang. Etter tolv minutter ledet attpåtil Norge. Men så gikk alt galt, og Spania tok fullstendig over styringa.

De norske spillerne bommet på distanseskuddene, kastet bort ballen, pådro seg utvisninger og ble altfor stillestående. I eget forsvar hadde Spania full kontroll. Og i angrep tidvis lekte de seg.

At keeper Katrine Lunde Haraldsen en stund ble erstattet av Terese Pedersen hjalp ikke nevneverdig: Målvaktene fikk ikke hjelp av forsvaret foran seg og var i realiteten sjanseløse.

Da marerittomgangen var ferdigspilt, sto det 8-14 til Spania på måltavla i Suzhou. Situasjonen var bekmørk. For de fleste bortsett fra landslagssjefen.

- Håndball er sånn i dag at det snur fort. Seks mål er ingen ting når det er en omgang igjen, mente Hergeirsson.

VG LIVE:Kampreferat her

Norge slo tilbake

Etter pausen skjedde det noe. De norske spillerne hadde fått ny glød etter garderobepraten - som så ut til å hjelpe.

- Vi snakket om småjusteringer i pausen og at det er morsommere å kline til. Vi skulle få frem smilet og gi litt blaffen i det, sier Hergeirsson.

Etter fem minutter var den spanske ledelsen halvert. Etter snaut ti minutter var den nede i bare to mål. Og plutselig øynet de norske spillerne for alvor at dette kunne gå.

Sentral i den norske opphentingen: Lynkjappe Camilla Herrem, som kontret inn fire mål på ti minutter.

- Har vi godt forsvar kommer kontringene med en gang, sier Herrem til TV2.

Et kvarter før slutt var Norge tilbake igjen. Stillingen var 18-18, og de norske spillerne hadde tatt av seg silkehanskene i forsvar.

Derfra og ut foregikk gikk det meste Norges vei. Nå venter VM-semifinale kommende fredag. Norge vant gruppen med åtte poeng, ett foran Spania. Norge møter Frankrike, Danmark eller Russland i semifinalen (avgjøres rundt 15.30 i dag).

- Dette er utrolig kjekt. Vi har ambisjoner om å kjempe i toppen. Nå har vi fått billetten til å kunne kjempe i toppen, sier Hergeirsson.

Fakta:
Norge - Spania 27-24 (8-14)
Norge: Katrine Lunde Haraldsen, Terese Pedersen - Tonje Larsen 1, Ida Alstad, Heidi Løke 2, Tonje Nøstvold 3, Karoline Dyhre Breivang 2, Kari Mette Johansen 1, Marit Malm Frafjord 1, Linn Kristin Riegelhuth 7, Tine Stange 4, Anja Edin 1, Camilla Herrem 5, Siri Seglem.
Toppscorer Spania: Macarena Aguilar Diaz 5.
Utvisninger: Norge x 2 min., Spania x 2 min.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball