Hovedinnhold

Lett match for håndballjentene

... men nå venter skjebnekamp mot Spania

VANT ENKELT: Siri Seglem og de andre norske håndballjentene vant enkelt mot Kina. Foto:
VANT ENKELT: Siri Seglem og de andre norske håndballjentene vant enkelt mot Kina. Foto:
SUZHOU (VG Nett) (Kina-Norge 19-34) Først kjørte de norske spillerne over Kina før pause. Så ga de vertsnasjonen en håndballeksjon av de helt sjeldne.

Denne saken handler om:


VG LIVE:Kampreferat her

Norge rykket i fra tidlig, og allerede da virket løpet å være kjørt for Kinas vedkommende. De hadde ikke fryktelig mye å by på fremover på banen. Og en distanseskytter som Tine Stange fikk boltre seg i det norske angrepet uten nevneverdig motstand.

Les også:VM-jentene treffer på under ett av fem langskudd

Bare i førsteomgang noterte Larvik-profilen seg for fem mål. Samtidig scoret Ida Alstad to fra langt hold, mens Siri Seglem banket inn én distansescoring før hvilen.

- Vi har visst at hvis vi skal få plass på linja må vi bak skyte, og i dag synes jeg vi var gode på avstand og tok riktige valg, sier Stange til TV 2 etter kampen.

Samleside:VG Nett følger Norge i håndball-VM

Hun fikk skryt fra sjefen selv etter kampen.

- Hun er en fremtidsspiller og har nettopp begynt, varsler Norges trener, Thorir Hergeirsson.

Pedersen stengte målet

STORSPILTE: Terese Pedersen. Foto: Scanpix
STORSPILTE: Terese Pedersen. Foto: Scanpix

Etter pause brukte Camilla Herrem 53 sekunder på å score to mål. På det tidspunktet ledet Norge med ti mål. Og når keeper Terese Pedersen stengte målet fullstendig helt bakerst, så var det hele avgjort.

Det tok smått utrolige 15 minutter og 31 sekunder før Kina scoret sitt første mål etter pause. Da hadde Pedersen rukket å notere seg for ti redninger, hvorav én på straffe. At det kinesiske målet trolig skulle vært avblåst for tramp hører også med til historien.

Sagt på en annen måte: Pedersen storspilte. At Katrine Lunde-Haraldsen fikk hvile på tribunen ble aldri noe problem i dag.

Keeperhelten selv var mest interessert i å skryte av forsvaret etter kampslutt.

- Det gikk bra, men jeg synes også at jeg hadde et bra forsvar foran meg. Jeg kom lett til hjørnene og kunne lese forsvaret. Forhåpentligvis kan vi ta med de første 15 minuttene av den andre omgangen videre, sier Pedersen.

- Spania i bakhuet

På tirsdag venter nemlig Spania. Det er en motstander som har gitt Norge trøbbel tidligere. Men med seier om to dager er håndballjentene garantert en plass i VM-semifinalen senere i uken. Dermed blir kampen både spennende og uhyre viktig.

VG Nett-leser:Blir ikke lett å slå Spania i morgen med dette laget...Diskuter saken her!

Og spaniakampen var nok i de norske spillernes tanker allerede i dag.

- Det ligger litt i bakhodet, ja, innrømmer Tine Stange.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball