Hovedinnhold

Elverum-trener om keeperen: - Han tok ekstremt mye

* Nergaard storspilte i Elverums seier over serielederen
* Haslum med sitt første tap etter ti strake seiere

I FORM: Morten Nergaard var en av Elverums beste spillere da Haslum tapte sin første kamp for sesongen. Her fra da Elverum ble seriemestere i Terningen Arena mot Haslum i forrige sesong. Foto: Geir Olsen, VG
I FORM: Morten Nergaard var en av Elverums beste spillere da Haslum tapte sin første kamp for sesongen. Her fra da Elverum ble seriemestere i Terningen Arena mot Haslum i forrige sesong. Foto: Geir Olsen, VG
(Elverum - Haslum 28-24) En Morten Nergaard (26) i knallform bidro sterkt til at Elverum smadret Haslum på hjemmebane.

Denne saken handler om:

Keeperen var i det umulige hjørnet allerede fra start, og etter den første omgangen hadde han stoppet 13 av de 22 skuddene han fikk på seg.

Nergaard fortsatte å dominere Haslum-spillerne, som ble mer og mer frustrerte av skuddene som stoppet i keeperen. Ikke minst gjaldt det Haslum-stjernen Erlend Mamelund. Elverum vant til slutt 28-24.

- Det er en kombinasjon av at Nergaard er dyktig og at vi ikke skyter veldig bra, sier Mamelund til VG.

Morten Nergaard er blitt en Haslum-dødare. Han var glimrende da Elverum tok seriegullet i siste kamp i vår - mot nettopp Haslum. Han var også banens beste da Elverum slo Haslum i sluttspillfinalen våren 2012.

- Morten var veldig god. Han tok ekstremt mye. Mye fra Mamelund, jubler Elverum-trener Christian Berge til VG.

- Reddet dette spenningen i ligaen?

- Ja, seks poeng bak hadde blitt for mye. Hvis vi skulle henge med i toppen, så måtte vi vinne i dag. Det var alfa og omega, sier Berge, som nettopp har underskrevet en ny treårs kontrakt med hedmarksklubben.

DOMMER-HJELP: Haslum-spiller Erlend Mamelund prøver å gi dommeren litt assistanse under tapet mot Elverum i Terningen Arena. Foto: Anita Høiby Gotehus, Østlendingen
DOMMER-HJELP: Haslum-spiller Erlend Mamelund prøver å gi dommeren litt assistanse under tapet mot Elverum i Terningen Arena. Foto: Anita Høiby Gotehus, Østlendingen

Jevnt i toppen

Dermed gikk serieleder Haslum på sitt første tap for sesongen. Laget har åpnet med å vinne samtlige av sine ti første kamper.

Elverum er nå kun to poeng bak rivalene i toppen av eliteserien.

- Egentlig er det utrolig at vi har vært så stabile og vunnet ti kamper. Vi har veldig mange unge spillere og har overhodet ikke tenkt gull, sier Erlend Mamelund.

- Dere trenger tid?

- Ja, det er opplagt!

Sterk ledelse

Elverum fikk også en perfekt start på hjemmekampen i Terningen Arena. Etter bare snaut ni minutter ledet laget hele 5-1 og Haslum-trener Tom-Eirik Skarpsno måtte ta en timeout.

Det hjalp bare nesten, for Elverum fortsatte kjøret og bak i mål sto opplagte Nergaard.

Etter den første omgangen hadde han en redningsprosent på nesten 60 og vertene gikk til pause med 15-9-ledelse over serielederen.

Hylte mot «klyselæreren»

Stort bedre ble det ikke i den andre omgangen. Nergaard fortsatte sitt solide spill mellom stengene og midtveis var Elverum foran med 23-16.

Haslums stjernespiller, Erlend Mamelund, scoret sitt første mål i kampen etter nesten 45 minutters spill. Like etter røk han på sin andre to minutter, i en situasjon der han mente en Elverum-spiller filmet seg til frikast.

Mamelund ble møtt med massiv jubel fra hjemmepublikummet, som trolig ikke har glemt hans klyseskole i forkant av kampen.

Elverum ledet på det meste med ti mål, men gjestene tok innpå mot slutten av kampen. Haslum kom likevel aldri nærmere enn fire mål bak og Elverum tok en stert hjemmeseier.

- Dette var vanvittig moro, men jobben er ikke gjort. Allerede onsdag har vi en veldig vanskelig kamp mot Fyllingen, sier Elverum-trener Christian Berge.

PS: Morten Nergaard ble kåret til banens beste i toppkampen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball