Hovedinnhold

I kveld hyller verdensstjerner Jensen med showkamp

** Avslutter karrieren med avskjedskamp mot gamleklubben
** Tidligere lagkamerat: - Han fortjener full hall

LEGGER OPP: I kveld spiller Johnny Jensen sin siste håndballkamp før han legger skoene på hyllen. Her fra fjorårets EM-kamp mot Slovenia. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix
LEGGER OPP: I kveld spiller Johnny Jensen sin siste håndballkamp før han legger skoene på hyllen. Her fra fjorårets EM-kamp mot Slovenia. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix
(VG Nett) Etter 27 år som en bauta i norsk håndball takker Johnny Jensen (41) i kveld for seg. Avskjedskampen spilles mot verdensstjernene til gamleklubben Flensburg-Handewitt.

Denne saken handler om:

Torsdag kommer en rekke av verdensstjernene til Barcelona, med Lionel Messi i spissen, til Oslo for å spille treningskamp mot Vålerenga.

Men det er ikke bare Oslo-klubben som får storfint besøk denne uken. I kveld kommer verdensstjernene til den tyske håndballklubben Flensburg-Handewitt til Nøtterøy for å spille showkamp mot Johnny Jensens Allstar Team. Det tyske laget kommer med profiler som blant annet Anders Eggert, Thomas Mogensen, Michael V. Knudsen og Arnor Atlason.

Kampen er 41-åringens avskjedskamp. Neste sesong er han trener i Nøtterøy.

- Det er en perfekt avslutning på karrieren å få spille mot laget som har gjort meg til den spilleren jeg er. I tillegg en klubb jeg har fantastiske minner fra, sier Jensen, som spilte i Flensburg fra 2003 til 2010.

TIL NORGE: Den danske landslagsprofilen Anders Eggert er blant spillerne som kommer til Norge for å hylle Johnny Jensen i kveld. Foto: AP
TIL NORGE: Den danske landslagsprofilen Anders Eggert er blant spillerne som kommer til Norge for å hylle Johnny Jensen i kveld. Foto: AP

- Det er veldig gøy at de tar seg tid til dette, legger han til.

Jensen forteller at dette er en kamp som betyr mye for ham.

- Mange av spillerne til Flensburg har jeg spilt på lag sammen med, og opplevd mye med. Det er et lag som jeg er veldig glad i. Jeg håper det blir fullt hus når et av verdens beste lag kommer til Nøtterøy. Det er ikke hver dag man får se så gode håndballspillere tape i Norge, sier han og ler.

Jensen har satt sammen et lag bestående av spillere fra Nøtterøy, Falk og Runar, i tillegg til landslagsprofilen Espen Lie Hansen.

Og etter kampen blir det fest på brygga i Tønsberg.

- Jeg overlater festen til unggutta, sier Jensen lurt, og forteller at han kun skal en tur innom sin egen fest.

LANG KARRIERE: Johnny Jensen har en lang karriere bak seg på håndballbanen. I kveld tar det slutt. Her etter Champions League-finalen i 2004. Foto: Ole Kristian Strøm, VG
LANG KARRIERE: Johnny Jensen har en lang karriere bak seg på håndballbanen. I kveld tar det slutt. Her etter Champions League-finalen i 2004. Foto: Ole Kristian Strøm, VG

Mange minner

Jensen startet sin karriere i Sandefjord i 1987, før han forlot Norge til fordel for tysk håndball i 1999. Elleve år senere kom han tilbake til Norge, og nå legger han altså opp 27 år etter at eventyret startet.

- Det er mange minner, men det beste er uten tvil det første året jeg var i Flensburg. Da var laget en evig toer, men det året vant vi serien og cupen, og kom til Champions League-finalen. Alt det på ett år var veldig stort, minnes han.

Jensen har også 200 seniorlandskamper for Norge.

- Jeg har mange gode minner fra landslaget også, selv om det ikke har vært så mye å skryte av resultatmessig.

Tidligere lagkamerat på landslaget og gode venn Geir Erlandsen har et annet minne fra Jensens lange karriere.

- Jeg har kjent Johnny siden jeg var 15 år, og det er klart mange morsomme minne og gode historier. Men det jeg husker best er da jeg var med å slå Sandefjord i cupfinalen med Runar, sier Erlandsen og ler.

- Jeg har mye jeg kan stikke i siden til Geir også, men jeg husker den kampen godt, kontrer en lattermild Jensen.

FORTJENER HYLLESTEN: Geir Erlandsen mener Johnny Jensen fortjener den hyllesten han kan få - når han i kveld spiller sin siste håndballkamp. Foto: Lise Åserud, NTB Scanpix
FORTJENER HYLLESTEN: Geir Erlandsen mener Johnny Jensen fortjener den hyllesten han kan få - når han i kveld spiller sin siste håndballkamp. Foto: Lise Åserud, NTB Scanpix

- Fortjener full hall

Erlandsen oppfordrer nå folk til å ta turen for å hylle en av landets mest profilerte håndballspillere på herresiden.

- Dette er en fin markering for Johnny. Han fortjener full hall og den hyllesten han kan få. Han har vært en viktig spiller for norsk håndball i mange, mange år.

- Johnny er en spiller som klarte å skape seg et stort navn i Tyskland. Han er en spiller som blir elsket av laget han spiller på, og fryktet av motstanderen. Han er det største lagspilleren man kan finne i håndball. Han står alltid på uansett om det er trening eller kamp, treningskamp eller VM-kamp. Man vet hva man får av Johnny, fortsetter han.

I Flensburg kalles Johnny Jensen kun «der Handball-Gott» eller «håndballguden» som det betyr på norsk. Men Jensen har også hatt et rykte på seg for å være en råtass på banen, og dannet et fryktet midtforsvar på det norske landslaget i mange år.

- Ryktet han har hatt utad stemmer ikke helt. Han er ingen råtass. Han har hard - knallhard, men ikke ufin. Han har selvsagt hatt enkeltepisoder, som mange andre, men han er ingen ufin spiller. Tøff, men fair. Han stiller alltid opp i krigen, og legger seg aldri ned å sutrer, kommenterer Erlandsen.

Blir trener

Og når håndballskoene legges på hylla, setter Jensen som på benken til Nøtterøy, som klubbens hovedtrener.

- Det blir nok ikke lett å sitte på benken, uten å kunne gå inn å bidra. Jobben blir å få spillerne til å gjøre alt riktig, så slipper jeg å tenke på det, sier Jensen, og innrømmer:

- Men vet aldri om man snører på seg skoene igjen.

Det anbefaler ikke Erlandsen, som selv var spillende trener i flere år.

- Det er ikke lett å være spillende trener. Da tenker man hele tiden på laget, og får ikke konsentrert seg om spillet sitt.

- Johnny sitter inne med en masse kunnskap, og jeg har stor tro på ham som trener. Det handler om å få erfaring - det får han nå. Jeg tror han bare blir vil bli bedre og bedre, avslutter han.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball