Hovedinnhold

Jensen: - Slutt å sy puter under armene på ungdommen

** Landslagsprofilen mener norsk håndballungdom har det for godt og trener for lite

KLAR TALE: Johnny Jensen er ikke i tvil om hva som nå bør gjøres etter Norges exit fra EM. Foto: Scanpix
KLAR TALE: Johnny Jensen er ikke i tvil om hva som nå bør gjøres etter Norges exit fra EM. Foto: Scanpix
VRSAC (VG Nett) Forsvarskjempen Johnny Jensen mener man må slutte å sy silkeputer under armene på unge norske håndspillere, og få dem til å brenne for det å spille håndball.

Denne saken handler om:

- Det må trenes tøft, tøft, tøft, tøft. Man må trene styrke for å ha kraft nok til å stå i mot i spillet. Spillerne må bli smartere håndballmessig, og virkelig brenne for å spille håndball. Ikke bare komme opp og spille på landslaget fordi det er kult, sier Jensen til VG Nett.

Vil ha mer konkurranse

Veteranen på det norske landslaget var en del av Norges bitre exit fra EM i går kveld. Etter en omdiskutert kamp hvor Slovenia til slutt slo Island med to mål, måtte Norge ta poeng fra Kroatia for å komme til hovedrunden.

Den oppgaven ble for tøff mot Ivano Balic og resten av de kroatiske spillerne - Norge tapte til slutt 26-20. EM-eventyret endte med gruppespillet, og nok en gang mislykkes de norske spillerne i et mesterskap.

Etter kampen var Johnny Jensen klar i sin tale - nå må det tas grep hjemme i Norge.

- Vi må få flere spillere opp som er med og kjemper om landslagsplasser. Det har nok vært slik at noen spillere har følt seg litt for sikre på å være på laget før hver kamp - vi trenger mer konkurranse om plassene, sier han, og understreker at de spillerne som har vært med i Robert Hedins EM-tropp, har vært det beste mannskapet Norge har per nå.

- Men vi må se på det vi gjør i ungdomsarbeidet. Kroatene klarer å få opp nye spillere hele tiden. Slovenia har unge spillere som tør å trøkke til. Det er noe med mentaliteten - spillere har det for godt hjemme i Norge, sier han.

Sportsbloggen: - Har vi egentlig grunn til å klage? 

Må ut av Norge?

Å få norsk håndballungdom til rett og slett å trene mer og yte mer, tror Jensen er nøkkelen til større suksess for herrelandslaget.

- Det er mange i Norge som flyr rundt og skryter av at de trener og trener, men jeg skulle likt å se hva slags trening det er, sier han.

Forsvarskjempen mener mye av grunnlaget må legges i klubbene, men ser problematikken i at de fleste norske klubber ikke har haugevis av ressurser å ta av.

- I den norske ligaen er det tre lag som er gode - Elverum, Drammen og Haslum. Men heller ikke disse klarer å hevde seg internasjonalt. De får ikke spilt E-cup en gang. Klubbene sliter økonomisk, og hvordan skal spillerne bli bedre da, spør Jensen, før han svarer på spørsmålet selv - de må ut av landet og over i andre, større ligaer i Europa.

- Ok, man får gode skoler og en god utdannelse av å bli i Norge, men hvis man velger å satse på håndball må man komme seg til utlandet, sier han.

- Ikke bedre av å bli i Norge

Jensen mener det først er når man kommer seg vekk fra Norge at spillerne får den matchingen de trenger for å kunne levere godt på landslaget.

- Man skal ikke komme her og si at man blir bedre som håndballspiller av å bli i Norge. Det er det dummeste jeg har hørt i hele mitt liv, sier han.

Jensen får støtte av Bjarte Myrhol, som for tiden spiller i den tyske Bundesligaen i Rhein Neckar-Löwen. Han mener det smarteste valget han har tatt som håndballspiller, var da han bestemte seg for å reise utenlands.

- Det har jeg ment i alle år. Jeg ble god til å spille håndball da jeg dro ut, møtte en ny kultur og en annen treningshverdag. Det er noe jeg anbefaler alle å gjøre, sier han.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball