Hovedinnhold

Heidi Løke: - Jeg er helt sikker på OL

BLIR KLAR: Heidi Løke garanterer at hun vil være skadefri og frisk til OL. Foto: Scanpix
BLIR KLAR: Heidi Løke garanterer at hun vil være skadefri og frisk til OL. Foto: Scanpix
(VG Nett) Til tross for at hun er skadet ble strekspilleren tatt ut i OL-troppen. Men Heidi Løke (29) garanterer at hun rekker å bli skadefri til OL-åpningen mot Frankrike 28. juli.

Denne saken handler om:

Verdens beste håndballspiller i 2011 pådro seg en dyp lyskestrekk i kampen mot Sverige for ni dager siden. En skade som det tradisjonelt er vanskelig å bli helt kvitt på kort tid. Det er ingen drømmesituasjon å slite med lyskestrekk fem uker før OL.

- Strekken satt godt og jeg har ikke trent håndball siden jeg fikk skaden. Men jeg er helt sikker på OL. Jeg har fått trent godt i Portugal, sier Løke til VG Nett.

Bakgrunn: Molid og Bredal Oftedal ikke til OL 

I Lagos

Lørdag kom hun hem fra treningsleiren i Lagos på Algarve. Søndag formiddag var hun som ventet blant de 14 OL-spillerne Thorir Hergeirsson presenterte ved Gardermoen. Men samtidig avslørte landslagssjefen at Larviks strekspiller Isabel Blanco (33 år /70 landskamper/2 EM-gull) står på reservelisten. Blanco er med når OL-laget samles til precamp i Oslo 9. juli. Dette er den samme datoen Norge skal melde inn den endelige troppen til IOC.

- Jeg har hatt kontakt med Blanco over periode og det er godt å ha både henne og June Andenæs i bakhånd om det skulle skje noe med strekspillerne våre. Heidis lyskestrekk var dyp og vil følger den tett opp. Men vårt klare mål er at hun skal spille turneringen Scandinavian Open midt i juli, sier Hergeirsson.

Løke skal følges opp av ekspertisen på Olympiatoppen allerede i dag. Planen er at hun skal innom Toppidrettssenteret i Oslo for både å trene og få fysikalsk behandling tre ganger denne uken.

- Jeg er veldig godt fulgt opp av fysioterapeut Janne Oppheim Søllesvik og de fysiske trenerne Espen Tønnesen og Claude Lebreux i Portugal. Etter hver kunne jeg trene godt fysisk. På den siste intervalløkten løp jeg maks. Så jeg tror nok dette går bra, sier Løke.

Trent hardt

De norske jentene har vært gjennom 24 treningsøkter på 15 dager i Portugal. Løkes lagvenninne i klubblaget Györ, Katrine Lunde Haraldsen, mener at leiren er noe av det tøffeste håndballjentene har vært gjennom.

- Det har vært hardt både fysisk og mentalt. Vi er ganske nær OL og det har derfor vært mer fokus på håndball. Vi er slitne nå, men er sikker på at vi har et par gir til å gå på, sier hun.

Heidi Løke kombinerte tøffe treningsøkter med de to kampene mot Sverige i den første uken av samlingen. Blant annet løp hun 1,5 mil foran den første treningskampen. I kamp nummer to gikk det galt da hun - på vanlig måte ¬ - skulle vende bort en svensk forsvarsspiller.

- Vi kan ikke si noe klart om hvorfor hun ble skadet i akkurat den situasjonen, kommenterer Hergeirsson.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball