Hovedinnhold

Sulland: - Et sjokk

... og slik forklarer Hergeirsson egen helomvendingen

PÅ PLASS I DANMARK I DAG: Linn Jørum Sulland og de norske håndballjentene landet i Danmark i dag. Her er Larvik-spilleren vel fremme ved spillerhotellt i Herning. Foto: Scanpix, Gorm Kallestad
PÅ PLASS I DANMARK I DAG: Linn Jørum Sulland og de norske håndballjentene landet i Danmark i dag. Her er Larvik-spilleren vel fremme ved spillerhotellt i Herning. Foto: Scanpix, Gorm Kallestad
HERNING (VG Nett) Linn Jørum Sulland ble vraket fordi landslagssjefen mente hun manglet spilletid. I dag er hun særdeles overrasket over Thorir Hergeirsson snuoperasjon.

Det var fredag formiddag, dagen før semifinalen mot Danmark, at beskjeden kom: Stine Bredal Oftedal ut, Linn Jørum Sulland inn.

- Det var veldig, veldig, veldig overraskende. Et sjokk, sier Sulland selv.

Hun ble, sammen med resten av håndballjentene, møtt av 50-60 pressefolk da hun ankom spillerhotellet i Danmark i kveld. Mange ville prate med nettopp Sulland.

Hergeirsson om spilletiden

Det har ikke gått mange ukene siden landslagssjef Thorir Hergeirsson vraket henne, fordi han mente at hun hadde spilt for lite i Larvik-trøya.

- Betyr ikke spilletiden noe lenger, Thorir?

- Hun skal brukes til å skyte fra distanse innimellom, dersom vi trenger det. Og så er hun en eminent straffeskytter. Det kan være godt å ha med. Det blir nok bra, dersom det viser seg at det passer å ha henne med, sier Hergeirsson til VG Nett i dag.

HENTET INN SULLAND: Landslagssjef Thorir Hergeirsson. Foto: Bjørn S. Delebekk
HENTET INN SULLAND: Landslagssjef Thorir Hergeirsson. Foto: Bjørn S. Delebekk

Sulland erkjenner at vrakingen for kort tid siden ikke var bra for selvtilliten hennes:

- Man får jo ikke akkurat selvtillit av noe slikt. Det må jeg få si. Men det hjalp veldig med treningskampen mot Nederland (et forsterket Flint-lag møtte Nederland før EM, journ. anm.). Og så må man se på det som tillit at han henter meg inn igjen i dag.

VG LIVE: Følg semifinalen mot Danmark lørdag kl. 17 - chat med Mia Hundvin fra kl. 16.15!

Synd på Sulland?

TV 2-ekspert Kjersti Grini uttalte tidligere i dag at hun syntes synd på Sulland som blir kastet rett inn i en gigantisk EM-semifinale på denne måten.

- Jeg synes det er en unødvendig ting å gjøre rett før en semifinale. Thorir sender et signal om at han er usikker på sitt eget lag. Og så sender han et kjempedårlig signal til de som spiller i høyrebackposisjon: At han ikke tror nok på dem.

VG Nett Debatt: Diskuter håndball-EM her!

Sulland selv mener argumentet med lite spilletid ikke holder mål.

- Jeg hadde ikke all verdens med spilletid, men når man ikke spiller forsvar, så blir det ikke så mange minutter. Men jeg føler at jeg har vært med og fått spille. Og så spiller vi Champions League, samt en halvtime her og en halvtime der på trening med et klubblag som er mye bedre enn det vi møter i eliteserien til vanlig. Så jeg tror ikke spilletid er problemet.

Hun synes, i motsetning til Grini, ikke synd på seg selv:

- Det er vanskelig å forutse hva som kommer til å skje. Jeg vet ingenting, men må bare gjør det jeg kan. Det kan være en fordel å komme uten brakkesyke, og ha hatt en desembermåned med mye fritid. Kanskje jeg har overskudd.

- Hva har du tenkt når du har sett kampene hjemme?

- Mye har imponert meg, og så er det noe som ikke har vært like bra. Vi har ting å rette på. Om vi får de gode periodene over lenger tid, så blir vi uslåelige.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball