Hovedinnhold

Tutta storspilte med Trump som tilskuer

VURDERER: Suzann Pettersen forbereder seg på en put under torsdagens første runde av British Open i Skottland.
VURDERER: Suzann Pettersen forbereder seg på en put under torsdagens første runde av British Open i Skottland. Foto: Russell Cheyne, Reuters
Suzann Pettersen (34) henger med i teten etter den første runden av British Open.

Denne saken handler om:

Baneeier Donald Trump var på plass som tilskuer da jentene torsdag åpnet British Open. Mangemilliardæren ønsker å bli amerikansk president, men har tatt seg tid til å reise til Europa for å se verdens beste golfkvinner i aksjon.

TILSKUER: Donald Trump eier banen som British Open spilles på. Til tross for et tett program for å bli amerikansk presidentkandidat, har han tatt turen til Europa for å se Tutta & co i aksjon.
TILSKUER: Donald Trump eier banen som British Open spilles på. Til tross for et tett program for å bli amerikansk presidentkandidat, har han tatt turen til Europa for å se Tutta & co i aksjon. Foto: Russell Cheyne, Reuters

Suzann Pettersen har kjent Trump 10-12 år, og overbeviste stort på torsdagens 18 hull. Tutta endte fire under par. I øyeblikket ligger hele ni spillere på den samme scoren. Hyo Joo Kim leder med syv under par, mens Lydia Ko er seks under.

Også Marianne Skarpnord storspilte lenge - men så pådrog hun seg syv slag på fire-par-hullet 16. Takket være birdie på nummer 17 ligger hun ett slag under par etter første runde.

LES OGSÅ: Tutta om vennen Donald Trump: - Han er glad i å fyre opp.

– Det blir sikkert hyggelig å treffe Donald, sa Tutta til VG på forhånd.

Trump landet med helikopter og hadde på seg en rød caps med sin egen slogan: «Make America Great Again».

– Verden har bedt meg om å komme hit, sa Donald Trump ifølge nyhetsbyrået AP.

Norges golfener klarte ikke en gang cutten i den forrige majorturneringen, US Open.

Nå ser hun ut til å være i storslag på Turnberry-banen, som Donald Trump kjøpte i fjor vår for bortimot 450 mill. kroner etter dagens kurs.

LES OGSÅ: Drama da Tutta tok sin første seier på 587 dager.

Tutta hadde en sterk langputt på hull 16.

– Jeg har trent på putting en stund, så det var greit at den rullet inn, sier hun med et smil til NTB.

– Jeg følte jeg spilte ganske bra. Det er noen tøffe hull på rad i starten. Hvis jeg skal si noe som ikke var så bra, er det vel at jeg ikke fikk birdie på noen av de tre første par 5-hullene.

Suzann Pettersen har spilt glitrende i British Open de to siste årene. I 2013 ble hun nummer fire og i 2014 nummer to. Tittelforsvarer er amerikanske Mo Martin. Hun har to under par etter første runde.

– Formen er fin, men banen er tøff. Tålmodighet blir den viktigste faktoren. Jeg spiller for å vinne, sa Tutta til VG på forhånd.

LES OGSÅ: Tutta om kjæresten: Vi er «Dream Team»

Årets tre majorturneringer til nå har blitt vunnet av Brittany Lincicome, Inbee Park og Chun In-gee. Park har ikke spilt opp mot sitt aller beste torsdag. Hun var to under par etter 16 hull.

PS: Fredag slår Suzann Pettersen ut allerede kl. 07.50 norsk tid.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport