Hovedinnhold

Tutta: - Det føles veldig digg

Vant storturnering - får to millioner kroner

JUBLET: Suzann Pettersen brøt ut i et stort seiersbrøl etter å ha senket det avgjørende puten. Foto: AFP
JUBLET: Suzann Pettersen brøt ut i et stort seiersbrøl etter å ha senket det avgjørende puten. Foto: AFP
Suzann Pettersen slet med å holde tårene tilbake da hun endelig kunne juble for sin første seier på LPGA-touren.

Denne saken handler om:

I tillegg til den fete premiesjekken på to millioner kroner betyr seieren at Pettersen gjør et kraftig byks oppover den viktige pengerankingen i USA, og hun nærmer seg nå topp ti på verdensrankingen med stormskritt.

Og ikke minst - nå trenger hun ikke lenger tenke på når hun skal vinne sin første store turnering.

Seieren kom på Kingsmill-banen i Virginia - samme sted som verdensstjernen Annika Sörenstam i fjor spådde at en Tutta-seier kunne komme når som helst - i et eksklusivt intervju med VG Nett.

Les mer:Annika: - Hun kan vinne når som helst

Les også:Tuttas lange vei mot toppen

- Det føles veldig digg! Det er deilig å få den første seieren ut av bildet. Jeg har følt at jeg har spilt bra lenge. Og endelig får jeg bevist at jeg er bra nok til å vinne, sier Pettersen til VG Nett en snau time etter seieren.

Det var Pettersens 82. turnering på LPGA-touren.

Omspill og nervedrama

Avslutningen på turneringen kunne knapt vært mer dramatisk.

Halvveis i turneringen var hun hele syv slag bak teten, og lite tydet på at hun ville blande seg inn i toppen. Men en solid 68-slagsrunde i går ble fulgt opp med en 69-runde søndag. Det holdt til ledelse underveis, men sør-koreanske Lee Jee-young fikk en birdie mot slutten, og dermed var det duket for omspill de to i mellom.

Les også:Tutta vant storturnering

PREGET: Tutta trengte noen sekunder for seg selv etter den fantastiske triumfen. Foto: AFP
PREGET: Tutta trengte noen sekunder for seg selv etter den fantastiske triumfen. Foto: AFP

Etter to nye hull sto det fortsatt likt, og nervene var i høyspenn. Lee bommet så på en putt fra en meters hold for par, og dermed fikk Tutta en gyllen mulighet til å avgjøre. Oslo-jenta holdt hodet kaldt, senket putten og kunne slippe jubelen løs.

- Hva tenkte du da du senket den avgjørende putten?

- Jeg hadde ikke regnet med det, at jeg skulle vinne der. Jeg trodde hun (Lee) skulle sette sin putt. Plutselig snur det helt. Og jeg har en halvmeters putt for seier. Det gikk veldig fort.

- Veldig rørt

- Endelig kunne jeg strekke armene i været og juble for seier. Jeg ble litt rørt der og da. Det har vært så mye opp og ned, og frem og tilbake.

Tutta skrek av glede og knyttet neven da hun senket den avgjørende putten. Hun ble straks gratulert av de andre spillerne, og hun ble dynket i champagne. Den norske jenta satte seg så ned på huk på greenen og holdt seg for hodet lenge.

- Hun var veldig rørt. Det var tårer og hun var rørt i stemmen da hun holdt takketalen sin. Suzann takket turneringen, alle de frivillige, banemannskapene - og hun ble møtt med full jubel fra publikum. Hun stjal publikum på slutten. Det var trampeklapp for henne. Og da hun endelig vant tok publikum helt av, forteller Pettersens manager gjennom en årrekke, Jan Ove Nystuen.

Med to millioner innspilt i helgen er Pettersen oppe i hele 680 000 dollar i premiepenger denne sesongen (drøyt fire millioner kroner). Imponerende tall med tanke på at hun har misset cuten i to av de åtte turneringene hun har deltatt i. Klarer man ikke cuten blir det heller ikke betaling.

Nå er hun hetere enn noensinne, og Suzann Pettersen seiler opp som en av de virkelig sikre kortene til det europeiske Solheim Cup-laget som skal møte USA i Sverige i september.

Tutta er blitt tatt ut til Solheim Cup tre ganger tidligere. En seier i USA sikrer henne også automatisk to nye år på LPGA-touren, og hun får være med i alle de største turneringene.

Ikke minst øker markedsverdien til Norges fremste golfspiller betraktelig etter nattens bragd.

- Feire med øl?

- Jeg synes hele sesongen har vært veldig solid. I dag tenkte jeg at det ble enda en andreplass, og at det bare var å putte den i kofferten. Men så vinner jeg i stedet - det er utrolig moro.

- Hva gjør dette med deg?

- Det gir meg masse selvtillit og trygghet.

- Hvordan feirer du seieren?

- Michelob er jo sponsor her, så det blir vel noen øl. Ha ha ha. Det skal bli en veldig morsom dag, jubler Pettersen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport