Hovedinnhold

Historiske Woods passerte 100 mill. dollar

OK LØNN: Tiger Woods, her under denne ukes turnering, har spilt inn snaut 600 millioner kroner i løpet av karrieren. Foto: AP
OK LØNN: Tiger Woods, her under denne ukes turnering, har spilt inn snaut 600 millioner kroner i løpet av karrieren. Foto: AP
Tiger Woods (36) skrev golfhistorie mandag: Han ble den første spilleren som klarte å passere 100 millioner i innspilte dollar på PGA-touren.

Denne saken handler om:


Han ordnet tredjeplassen i PGA-turneringen i Norton Massachusetts bak Rory McIlroy og Louis Oosthuizen.

Det ga Woods en utbetaling på 544.000 dollar (vel 3 millioner kroner), og det vil si at Woods har spilt inn totalt 100,35 millioner dollar (snaue 600 millioner kroner) totalt på PGA-touren.

Tiger Woods har 74 seirer på touren til nå, og det er bare Sam Snead som har flere seirer enn ham. Snead startet sin karriere i 1937, og han spilte inn totalt i overkant av 620.000 dollar.

Det var først etter at Tiger Woods ble profesjonell at prispengene i internasjonal golf virkelig skjøt i været.

VANT: Iren Rory McIlroy. Foto: AFP
VANT: Iren Rory McIlroy. Foto: AFP

- Jo, jeg fikk en flott start på karrieren min, og jeg vant jo også noen majorturneringer tidlig i karrieren, slo Tiger Woods fast etter tredjeplassen i Massachusetts mandag.

McIlroy 20 under

Rory McIlroy var ikke helt fornøyd med spillet sitt, men han tok likevel hjem seieren i PGA-turneringen med totalt 20 slag under par.

Iren avsluttet med sin fjerde strake under 67-runde på banen i Massachusetts, og det ga seier med et slag til sørafrikaneren Louis Oosthuizen. Totalt gikk nordiren McIlroy de fire rundene på 264 slag.

- Jeg er selvsagt glad for at det ble seier, men jeg skulle ha gjerne ha spilt annerledes og bedre, sa han etter den femte PGA-seieren i karrieren til nå.

McIlroy er den eneste spilleren utenom Tiger Woods som har tre seirer på PGA-touren i år, men iren hadde noen små problemer på den siste runden i Massachusetts mandag før seieren var i boks.

Han ledet med tre slag på Oosthuizen med seks hull igjen å spille, men slet på noen hull, og plutselig var ikke ledelsen på mer enn et slag.

McIlroy samlet seg imidlertid mesterlig og avsluttet med god kontroll, slik at han klarte å holde Oosthuizen bak seg.

- Jeg slet for å klare meg på de siste hullene, men det gikk heldigvis bra, sa McIlroy. Han tjente 1,4 millioner dollar (ca. 10 millioner kroner) på seieren.

- Jeg startet litt svakt i denne turneringen, men spilte meg stort opp. Nå blir det vel til at jeg tar noen dager helt fri, men torsdag er jeg tilbake igjen for fullt, sa Louis Oosthuizen etter mandagens annenplass i den andre runden i PGA-sluttspillet.

PGA-sluttspillet menn (8 mill. dollar, 2 av 4), sluttstillingen mandag:
1) Rory McIlroy, Nord-Irland 264 slag (65-65-67-67), 2) Louis Oosthuizen, Sør-Afrika 265 (66-65-63-71), 3) Tiger Woods, USA 266 (64-68-68-66), 4) Dustin Johnson, USA 270 (67-68-65-70), Phil Mickelson, USA 270 (68-68-68-66), 6) Brandt Snedeker, USA 271 (69-70-65-67).

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport