Hovedinnhold

Golftalenter på medaljejakt i lag-EM

MØTER TYSKLAND I DAG: Jarand Arnøy (foran til venstre), Petter Mikalsen, Kristian Krogh Johannessen, Andreas Halvorsen, Vetle Marøy, kaptein Frode Scheie(bak til venstre) Kristoffer Ventura, og landslagstrener Niklas Diethelm. Foto: Golfforbundet
MØTER TYSKLAND I DAG: Jarand Arnøy (foran til venstre), Petter Mikalsen, Kristian Krogh Johannessen, Andreas Halvorsen, Vetle Marøy, kaptein Frode Scheie(bak til venstre) Kristoffer Ventura, og landslagstrener Niklas Diethelm. Foto: Golfforbundet
De norske U18-golfgutta har imponert på veien til EM-kvartfinale. Sjansene for medalje er gode.

Denne saken handler om:

Allerede torsdag skal Norge møte Tyskland i kvartfinalen. Mesterskapet spilles på Lidingö i Stockholm. På det norske laget spiller Kristian Krogh Johannessen, Vetle Marøy, Jarand Arnøy, Andreas Halvorsen, Kristoffer Ventura og Petter Mikalsen.

- Guttene har vist en fantastisk lagmoral og strålende stå på vilje. De har levert flott golf på en bane som krever sin mann, sier idrettssjef i Norges Golfforbund Frode Scheie.

Mot Tyskland kan foursome-kampene på morgenkvisten vise seg å bli avgjørende.

- Vi forventer en tøff kamp mot Tyskland, men vi har hatt godt tak på dem tidligere. Foursome-kampene på morgenen kan fort bli nøkkelen. Med to seirer vil vi ha et fantastisk utgangspunkt før singles, sier Scheie til NTB.

Seig rough

Han forteller om et jevnt og solid norsk lag. Marøy og Mikalsen sikret dobbeltseier i Det åpne franske golfmesterskapet, mens Arnøy leder har imponert på Nordea Tour. Ventura ble nummer to i det åpne spanske mesterskapet.

- Vi har hatt en god spillstrategi, siden banen ikke er spesielt lang. Greene er små og meget raske. Roughen er seig, så fairway og greentreff gjelder. Derfor er det viktig å slå ballen bra og det gjør de norske gutta, sier Scheie.

Storfavoritten ute

- Hvordan ser medaljemulighetene ut?

- Kvartfinale betyr alt. Seier her og vi har to kamper om medalje. Så en Drillo-prosent på 12,5 prosent for medalje, gliser Scheie.

- Spania var storfavoritt, men de er ute. Frankrike ser sterke ut og Sverige er alltid tøffe på hjemmebane. De møter hverandre, så det øker våre odds. Vi tror sjansene er gode for medalje, sier Scheie.

Norge tok EM-sølv i 2010. I nyere tid har unge norske golfgutter sikret et gull og tre sølv. Nå kan det bli mer medaljemoro.

PS! Andreas Halvorsen fra Larvik gjorde hole in one onsdag.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport