Hovedinnhold

Golfstjerne «låner» curlingguttas bukser

** Thomas Ulsrud: - Det er bare hyggelig

I NORSKE BUKSER: John Daly spilte første dag av Open Championship med buksene til det norske curlinglandslaget. Foto: Afp
I NORSKE BUKSER: John Daly spilte første dag av Open Championship med buksene til det norske curlinglandslaget. Foto: Afp
(VG Nett) Golfens «bad boy» John Daly møtte opp til British Open med det norske flagget på beina.

Denne saken handler om:

I helgen møtes hele verdenseliten i golf til Open Championship eller British Open, en av årets største golfbegivenheter og en av fire majorturneringer.

Blant verdensstjernene Tiger Woods, Rory McIlroy, Lee Westwood og verdensener Luke Donald dukket John Daly opp ikledd noen velkjente bukser.

Ikke bare fordi mønsteret på buksene er tatt fra det norske flagget, men også fordi buksene gjorde det norske curlinglandslaget verdenskjente under OL i Vancouver. Da først som «klovnebuksene», før det etter hvert ble laget et par bukser til ære for de norske curlingheltene - med det norske flagget.

OVERRASKET: Skipp på det norske curlinglandslaget Thomas Ulsrud ble overrasket da han fikk høre at John Daly spilte med buksene laget til ære for dem under Open Championship. Foto: Ap
OVERRASKET: Skipp på det norske curlinglandslaget Thomas Ulsrud ble overrasket da han fikk høre at John Daly spilte med buksene laget til ære for dem under Open Championship. Foto: Ap

- Bare hyggelig

Det er ikke første gang Daly møter opp i fargerike bukser, men det er første gang han spiller med buksene som ble laget til ære for norske curlinglandslaget.

- Han bruker også bukser fra produsenten som lagde buksene til oss. Vi får håpe han spiller bra med dem, sier skip på det norske curlinglandslaget, Thomas Ulsrud, til VG Nett.

Buksene med det norske mønsteret blir nok ikke Dalys nye favorittbusker med det første. Amerikaneren gikk to over par på turneringens første dag.

- Jeg er litt overrasket over at han bruker dem. Men det er bare hyggelig det, det er veldig god reklame for Norge, fortsetter Ulsrud.

- Tror du han bruker buksene på grunn av sin kjærlighet til Norge, eller rett og slett fordi han synes de var flotte å se på?

- Vi får håpe det er en blanding. Både at han er glad i Norge, og at han synes de er fine, sier Ulsrud og ler.

Woods håper på OL-sjanse om fire år

Mens mange av verdens største idrettsprofiler forbereder seg til OL i London, viser verdenseliten i golf seg frem på Royal Lytham & St Annes Golf Club i England under årets Open Championship-turnering. Om fire år er golf igjen tilbake på OL-programmet, 112 år etter at det forsvant.

- Jeg håper virkelig jeg skal klare å kvalifisere meg for det amerikanske OL-laget om fire år. Da vil jeg være 40 år, men et OL vil være noe spesielt, noe jeg aldri har vært med på tidligere, sa Tiger Woods før turneringen, ifølge NTB.

- Det er klart det vil være stort for meg å være OL-deltaker. Å representere landet mitt i OL er noe jeg virkelig håper å få sjansen til, sier Tiger Woods.

PS! Etter at i overkant av halvparten av spillerne har gått de første 18 hullene, leder Adam Scott - seks slag under par. Tiger Woods ligger på en delt femteplass tre slag bak Scott. Verdensener Luke Donald og Rory McIlroy har ennå ikke gått. Turneringen avsluttes søndag.Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport