Hovedinnhold

Tuttas golfskole - LEKSJON 9:

Bli en happy hooker

SKRU: Det kan være lønnsomt å kunne skru ballen. Tutta viser deg hvordan! Foto: Helge Mikalsen, VG.
SKRU: Det kan være lønnsomt å kunne skru ballen. Tutta viser deg hvordan! Foto: Helge Mikalsen, VG.
De fleste golfspillere har et slag som gir en jevn skru i ballen. Noen spiller med venstreskru (draw), andre med høyreskru (fade).

Denne saken handler om:

Dagens tips!

Glem slagene som er slått. Det er kun det neste slaget som gjelder.

Dette ligger ofte naturlig i spillerens sving og er absolutt å anbefale.

VIDEO:TUTTA LÆRER DEG Å SKRU BALLEN!

Teorien er som følger: Sikter du på høyreside av fairwayen med en draw, kan du bomme med hele fairwayens bredde før du er ute i roughen.

Sikter du på venstresiden av fairwayen med en fade, kan du også bomme med hele fairwayens bredde før ballen forsvinner ut i trøbbel.

En rett ball derimot, med siktelinje midt i fairwayen, kan bare bomme med halvparten av fairwayens bredde før du må på skogstur.

Poenget er altså å spille med en kontrollert skru og unngå at ballen får en hook eller slice, som ofte brukes som trykk på baller med for kraftig skru til venstre og høyre.

Iblant har vi et tre mellom oss og hullet, uten mulighet til å spille over eller under grenene. Da kan vi spille en draw eller fade rundt treet. Slike slag virker imponerende, men kan læres greit - bare ikke utfordringen fratar oss den løse, ledige og rolige svingen.

Draw

La køllehodet peke der du vil ballen skal lande (på baksiden av treet). Oppstillingen skal peke der ballens bue skal starte (på høyre side av treet).

Det kan være lurt å legge ballen litt bak i oppstillingen.
Slå så en rolig, fin og vanlig sving. På slike slag er det ekstra lett å se for tidlig etter ballen. Hold blikket nede til du ser slagmerket der hvor ballen har vært.

Fade

La køllehodet peke der du vil ballen skal lande.
Oppstillingen skal peke der ballens bue skal starte (på venstre side av treet). Det kan være lurt å legge ballen litt over mot venstre ben.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport