Hovedinnhold

Her er årets mest kontroversielle golfslag

Bjørnstad: - Gratulerer, PGA! Dere mistet nettopp flere millioner tilhengere

(VG Nett) Dustin Johnson trodde han skulle ut i omspill om seieren i helgens majorturning på PGA-touren. Så kom avgjørelsen golfverden vil diskutere i lang tid fremover.

Denne saken handler om:

Etter å ha fått en bogey på det siste hullet virket alt greit. Johnson skulle ut i omspill med Bubba Watson og Martin Kaymer.

Men så: Amerikaneren ilegges to straffeslag for å ha «grunnet» golfkølla i en perifer bunker på det andre slaget. Han lot altså kølla touche sanden i forkant av ballen før han slo - noe reglene ikke tillater når spilleren er i en bunker.

Johnson innrømmet «synden», men ante ikke at han befant seg i en bunker. Med over 1000 bunkere er Whistling Straits helt spesiell. Noen av dem er nærmest for grusflekker å regne. Ikke en gang banearkitekten har oversikt over alle bunkerne.

Publikum som omkranset banen i går, sto faktisk plassert i selve sandområdet der ballen landet etter utslaget på det 18. hullet.

- Tanken om at jeg befant meg i en bunker slo meg aldri, sier Johnson.

VG TV:Er dette en bunker? Døm selv!

Den norske PGA-spilleren Henrik Bjørnstad er blant alle dem som ristet på hodet etter avgjørelsen om å gi Johnson straffeslag.

«Gratulerer, PGA! Dere mistet nettopp flere millioner tilhengere. Boooooooooo !!!!!!!!» skrev nordmannen på Twitter.

Saken fortsetter under bildet!

STÅR HAN I EN BUNKER HER? Ja, mente turneringsledelsen i natt. Foto: Viasat Golf
STÅR HAN I EN BUNKER HER? Ja, mente turneringsledelsen i natt. Foto: Viasat Golf

Og han var ikke alene. Natt til mandag haglet meldingene på blant annet Twitter fra fans og andre spillere - og de mente alle at avgjørelsen var helt håpløs.

Nyhetsbyrået AP omtaler nattens avgjørelse på følgende måte:

«I en merkelig golfsesong, med alt fra Tiger Woods sin sexskandale til overraskende seirer i Major-turneringene, så topper dette alt».

AP mener avgjørelsen om å gi Dustin Johnson to straffeslag vil bli diskutert i flere år fremover.

VG Nett-leser:- Synes synd på Johnson, som begikk en juniortabbe i bunkeren, men ikke så lett å se at det var en bunker ute i pereferien der.Diskuter her.

PGA-ledelsen bør kanskje være glad for at amerikaneren bommet fra et par meters hold da han skulle putte for par på det 18. hullet. Hadde han satt den ballen, ville han vunnet hele Major-turneringen - før dommeravgjørelsen ble kjent.

Og da ville kaoset vært komplett.

Martin Kaymer vant omspillet mot Bubba Watson, og stakk av med seieren i helgens Viasat-sendte Major.

- Det er veldig vanskelig å se hva som er en bunker, og hva som ikke er en bunker. Det er fryktelig synd at Johnson fikk to straffeslag. Han spilte utrolig golf, sier Kaymer.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport