Hovedinnhold

Første amerikanske stavgull

STAVGULL: Brad Walker vant stavkonkurransen med 5,86. Foto: EPA
STAVGULL: Brad Walker vant stavkonkurransen med 5,86. Foto: EPA
Brad Walker ble lørdag første amerikanske verdensmester i stav med et bestehopp på 5,86 meter.

Denne saken handler om:

Franske Romain Mesnil ble annenmann. Han hoppet like høyt som Walker, men trengte to forsøk på å gå over. Walker tok høyden i første forsøk og ble mester på det.

- Å greie høyder i første forsøk er alltid kjempeviktig i finaler. Det legger stort press på de andre, sa Walker.

- Selvsagt var jeg ikke sikker på gull, for det var flere som prøvde på 5,91, og som hadde kapasitet til å greie det. Det var flere gode forsøk, men i dag var det ingen som greide det.

Han rev selv tre ganger på 5,91, fire centimeter lavere enn hans årsbeste. Fem andre utøvere gjorde til sammen 12 forsøk på den høyden, men samtlige rev. Dermed kunne Walker juble.

5,81 meter ga bronse til tyskeren Danny Ecker. Han er sønn av Heide Rosendahl, som i 1972 vant OL-gull i lengde og stafett.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport