Hovedinnhold

Thorkildsen har prolaps

RYDDSKADET: Andreas Thorkildsen har en prolaps i ryggen. Her er han i full konsentrasjon under Bislett Games. Foto: Scanpix
RYDDSKADET: Andreas Thorkildsen har en prolaps i ryggen. Her er han i full konsentrasjon under Bislett Games. Foto: Scanpix
En ny undersøkelse av Andreas Thorkildsen (25) i går viser at han sliter med en prolaps i ryggen, og ikke en muskelskade som han først trodde.

- Det blir mye behandling på ryggen i løpet av de neste ukene, innrømmer OL-gullvinneren.

Thorkildsen trente for fullt i går. Ifølge hans manuellterapeut Petter Bogsti kan han gjøre det, «så lenge han ikke kaster maksimalt».

Konfrontert med at den nyoppdagede skaden til Thorkildsen høres alvorlig ut, svarer Bogsti bekreftende på det. Men han mener at VM i Japan om halvannen måned ikke skal være i fare.

- Smertene blir større når han kaster spyd. Det stikker til. Han beskrev det selv som å bli slått i ryggen med et balltre med en kniv på. Det gjør veldig vondt, forklarer Bogsti.

- Men det er tilrådelig at han kaster i Stockholm om tre uker?

- Ja, det er helt greit.

Ekstrem rotasjon

På spørsmål om svaret er det samme med hensyn til VM, sier Bogsti også ja. Men Andreas selv og trener Åsmund Martinsen «må styre» hvor mye han skal kaste, nå som det viser seg at den opprinnelige årsaken til plagene - «feil teknikk» - ikke stemmer.

MR-undersøkelsen i går viser prolaps i den nedre brystryggen (T 10 til 11), som gir klem på nerven og medfører smerter. Men skaden er ikke noe å operere, som Bogsti uttrykker det. Den skal være typisk for skiløpere.

Det er en slitasje i ryggen, som Andreas Thorkildsen får som følge av den ekstreme rotasjonen han påfører den når han kaster.

Bogsti forsøkte i går å få tak i en ekspert fra Sverige som kan behandle Thorkildsen med hensyn til selve prolapsen, utover den daglige behandlingen av det muskulære.

- Det er lettere å få mindre vondt når han vet hva det er. Det er ikke farlig, men vondt, sier manuellterapeut Bogsti.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Friidrett

Se neste 5 fra Friidrett