Hovedinnhold

Sjeldent tap for Bolt

SJELDENT TAP: Usain Bolt reagerer slik etter tapet på 100 meteren i Roma. Foto: Reuters
SJELDENT TAP: Usain Bolt reagerer slik etter tapet på 100 meteren i Roma. Foto: Reuters
Justin Gatlin (31) tuktet selveste Usain Bolt (26) på 100 meter under Diamond League-stevnet i Roma torsdag.

Amerikaneren Gatlin, som har to utestengelser for doping bak seg, løp inn til 9,94 og slo dermed Bolt med ett hundredel. Det er første gang at Gatlin slår Bolt på en 100 meter.

Gatlins landsmann Tyson Gay har årsbeste i verden med 9,86.

Bolt har trøblet med skader den siste tiden, og formen er kanskje ikke helt på topp. 9,95 var likevel klar årsbeste for ham. Han hadde løpt bare én 100 meter før torsdagens Golden Gala i Roma, og da endte det med 10,09. Bolt satte banerekord med 9,76 i Roma sist år.

Kommende uke kommer Bolt til Oslo. Der skal han løpe 200 meter under Bislett Games torsdag. Bislett Games har også status som et Diamond League-stevne.

På 200-meteren i Oslo skal også Jaysuma Saidy Ndure delta. Ndure løp i B-heatet på 100 meter i Roma og vant det på årsbeste 10,13.

En annen OL-vinner, amerikanske Allyson Felix, måtte gi tapt for Murielle Ahoure på 200 meter. Løperen fra Elfenbenskysten satte nasjonal rekord med 22,36, mens Felix hadde 22,64.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Friidrett

Se neste 5 fra Friidrett