Hovedinnhold

OL-kongen Bolt vil ta bilde med de norske gulljentene

** Stjernen til VG Nett: - Hvis de skal på samme fest som meg, vil jeg feste med dem
** Gulljentene gliste av Bolts uttalelser: - Han er invitert hit når som helst

FLAGGET SIN INTERESSE: Linn-Kristin Riegelhuth Koren ledet an med det norske flagget etter seieren i OL-finalen. Usain Bolt markerte at han har tre OL-gull etter sitt løp. Foto: Afp
FLAGGET SIN INTERESSE: Linn-Kristin Riegelhuth Koren ledet an med det norske flagget etter seieren i OL-finalen. Usain Bolt markerte at han har tre OL-gull etter sitt løp. Foto: Afp
LONDON (VG Nett) Usain Bolt (25) har lovet å feste hardt etter OL-suksessen. Og den selvutnevnte legenden er klar for et nytt bildestunt i natt - med håndballjentene.

Denne saken handler om:

Bolt kronet sitt fantastiske OL med stafettgull og verdensrekord på 4 x 100 meter lørdag kveld.

Etter 100 meter-gullet fikk han stor oppmerksomhet da han sendte ut et bilde av seg selv og tre svenske håndballjenter fra deltakerlandsbyen på Twitter midt på natten.

- De spurte: «Åh, Usain, kan vi ta et bilde med deg?» Jeg hadde ikke kamera på meg, så da gikk vi opp til meg og pratet litt, og tok noen bilder. Vi hadde noen ideer på hvordan de skulle se ut. Vi gjorde tegnet jeg pleier å gjøre og la det ut på Twitter, forklarte Bolt etter gullet på 200 meter.

Allerede da varslet Bolt at han etter siste løpsøvelse lørdag ville «feste som om det var hans bursdag».

Lørdag kveld ankom han pressekonferansen og gjorde signal til at salen, med cirka 200 journalister i, skulle klappe.

Tonen var satt - av OL-kongen selv.

Og det var igjen Bolt som styrte showet, selv om han ikke var i like ekstremt showhumør som etter 100- og 200-meteren.
Da VG Nett spurte om sprinthelten kunne tenke seg å feste med de ferske OL-mesterne fra Norge i håndball i kveld, svarte Bolt dette etter først å ha ledd godt av spørsmålet:

- Hvis de skal på samme fest som meg, vil jeg feste med dem. Vi får se. Hvis jeg ser dem, skal jeg sørge for at jeg får tvitret bilde med dem også.

BOLTER FAST MINNENE: Over vinner Usain Bolt spurten mot Ryan Bailey på stafetten, og under ser vi hans bilde med de svenske jentene på Twitter etter 100 meter-gullet. Foto: AP / Twitter
BOLTER FAST MINNENE: Over vinner Usain Bolt spurten mot Ryan Bailey på stafetten, og under ser vi hans bilde med de svenske jentene på Twitter etter 100 meter-gullet. Foto: AP / Twitter

Bolt har nesten 1,5 millioner følgere på mikrobloggnettstedet.

Lattermilde gulljenter

Da VG Nett ankom gulljentenes seiersbankett i natt, smilte de bredt av Bolts fest-uttalelse.

- Det skulle gått helt fint å ta et bilde sammen med ham. Så kunne vi løpt om kapp etterpå! Han virker som en kjekk og morsom fyr, så han er jo invitert hit når som helst, gliste Camilla Herrem overfor VG Nett.

Hun ble av Heidi Løke utpekt som den mest aktuelle til å kontakte Usain Bolt på Twitter.

- Jeg er jo ikke på Twitter selv, men Camilla hadde fikset det, smilte Løke til VG Nett med et sideblikk på lagvenninnen.

Også Løke hadde takket ja til et bilde sammen med Bolt.

- Veldig gjerne. Men han er jo ikke her, da. Vi får vel bare ta det som det kommer, sier hun.

Tonje Nøstvold og Ida Alstad trakk på smilebåndet da VG Nett fortalte dem hva Bolt hadde sagt.

- Det er bare å komme hit, vær så god, sa de to med en latter.

Uenig i Rogge-utspill

Bolt løp ankeretappen da Jamaica slo USA i gullkampen. 36,84 sekunder lyder den nye verdensrekorden.

På pressekonferansen fikk Bolt spørsmål om at IOC-sjef Jaques Rogge har uttalt at Bolt ikke er en legende ennå - i motsetning til hva han selv meldte med gullet fra 200-meteren hengende rundt halsen.

- Hva annet må jeg gjøre for å være en legende? Jeg har vunnet 100- og 200 meter i to OL på rad, vunnet VM, slått verdensrekorden mange ganger. Neste gang du ser ham, spør hva jeg må gjøre, sa Bolt fra podiet.

Blake: - Er fra Mars

Han oppsummerte den siste uken som helt vidunderlig. Ved siden av satt Yohan Blake og smilte. Og da han endelig fikk et spørsmål, leverte han verbalt slik vi er mest vant til at superstjernen selv svarer:

- Vi er ikke normale. Vi flyr. Folk kaller oss roboter. Men vi er fra himmelen. Jeg er fra Mars, jeg er «The Beast», sier Yohan Blake - som har nettopp det som kallenavn.

OL avsluttes søndag. Da står maraton på programmet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Friidrett

Se neste 5 fra Friidrett