Hovedinnhold

Bolt åpner for å bytte ut sprint med fotballsatsing

Superstjernen til VG Nett: - Tror jeg passer best som ving

BOLTET FAST NYTT MINNE: Usain Bolt jubler over 200-meter-gullet på Olympiastadion torsdag kveld. Foto: FRANCK FIFE, Afp
BOLTET FAST NYTT MINNE: Usain Bolt jubler over 200-meter-gullet på Olympiastadion torsdag kveld. Foto: FRANCK FIFE, Afp
LONDON (VG Nett) Etter et nytt gull innrømmer Usain Bolt (25) at han er usikker på egen motivasjon. OL-kongen sier helt alvorlig at proff-fotball kan være en mulig vei videre i karrieren.

Denne saken handler om:

- Jeg har nådd det store målet mitt, og gjort meg selv til en legende. Nå ser jeg ikke så langt frem som til neste OL, sier Bolt, som på pressekonferansen etter 200 meter-gullet natt til fredag ble pepret med spørsmål fra verdenspressen om videre målsetting.

For etter gullet på 200 meter (19,32) tilføyd i samlingen, har Bolt ifølge seg selv allerede blitt den største i friidrettens historie. Derfor melder verdens raskeste mann at han skal sette seg ned med trenerteamet etter OL for å diskutere hvorvidt det blir videre satsing på kjente distanser eller - som han sier det selv - noe helt annet i årene som kommer.

- Men det blir ikke bob, sier Bolt fra podiet og flirer, vel vitende om at Jamaicas bob-lag fra 1993-filmen Cool Runnings ble kjæledegger over hele verden.

Mener van Persie er bedre Rooney-makker

Tidligere i OL har Bolt signalisert at han ønsker seg et prøvespill hos favorittklubben Manchester United. I lys av det, og ettersom han gjentatte ganger på pressekonferansen torsdag sådde tvil om friidrettsfremtiden, spurte VG Nett den femdobbelte OL-mesteren om han vil prioritere fotballen dersom han får sjansen av Sir Alex Ferguson.

- Jeg må se om jeg kan finne et nytt mål. Jeg hadde som mål å bli en legende. Jeg må finne et nytt mål som virkelig kan motivere meg til å gjøre store ting; for å vise mine fans at jeg er den beste.

- Hvis jeg ikke finner noe som kan motivere meg, så ja, kanskje jeg går for fotball, sier Bolt til VG Nett.

- Hvem vil være den beste makkeren for Wayne Rooney på Manchester United - Robin van Persie eller Usain Bolt?

TIL UNITED: Arsenal-kapetin Robin van Persie, som her feirer mål mot WBA i fjor, er sterkt koblet til Manchester United for tiden. Foto: Nigel French, PA Photos
TIL UNITED: Arsenal-kapetin Robin van Persie, som her feirer mål mot WBA i fjor, er sterkt koblet til Manchester United for tiden. Foto: Nigel French, PA Photos

- Jeg tror jeg er en bedre ving. De raske fotballspillerne, som Ashley Cole, Antonio Valencia og Nani, de er alle kantspillere, så det passer meg bedre også. Jeg svarer derfor at van Persie er en bedre partner, sier en smilende Bolt før mikrofonen går til neste journalist i salen, fra svenske Aftonbladet.

Men før reporteren hadde fått spurt Bolt, bryter 25-åringen inn og kikker på VG Netts utsendte på første rad før han legger til følgende om den mulige fotballsatsingen med stort trykk på første ord:

- Hvis jeg er god nok, ikke glem det.

Troen på egne fotballferdigheter har imidlertid jamaicaneren fastslått tidligere. Før Bislett Games i 2011 sa Bolt til VGTV at han mener han definitivt ville være god nok for favorittklubben.

- Jeg vil definitivt prøve fotball etter at jeg slutter. Jeg har sett mye fotball opp gjennom årene. Jeg tror jeg kunne taklet det bra, og jeg tror helt klart at jeg er god nok for Manchester United, sa Bolt den gang.

STERK TID: 19,32 er et stykke fra verdensrekorden på 19,19, men fortsatt raskt levert av Usain Bolt. Foto: AFP
STERK TID: 19,32 er et stykke fra verdensrekorden på 19,19, men fortsatt raskt levert av Usain Bolt. Foto: AFP


Bolt var på Uniteds treningsfelt og slo av en prat med Alex Ferguson i 2009 - men han fikk ikke vist seg frem i fotballsko den gangen. Uniteds midtstopper Rio Ferdinand tvitret til Bolt for to dager siden at han gjerne kunne fikse prøvespill.

- Hvis du ønsker å prøvespille for Manchester United, så gi meg en lyd. Jeg vil snakke med sjefen. Godt gjort på 100-meteren. Venter på at du skal knuse til på 200-meteren nå.

- Vi får jobbe med det etter OL..., svarte Bolt og la til et «lol».

Etter 200 meter-gullet retvitret jamaicaneren for øvrig hilsener fra både Ferdinand og Rooney.

Sier han vil løpe også etter OL

I kjølvannet av fotballflørtingen spurte en indisk journalist om Bolt kunne tenke seg å spille cricket i fremtiden. 25-åringen utelukket en satsing, men svarte at han vært morsomt å prøve en gang. Senere ble han spurt om han så for seg å fortsette med løping til han passerer 30 år.

- Begge disse er 22, sier Bolt, og kikker på Blake og Weir på siden av ham.

- De løper ekstremt bra nå. Jeg vil være 30 når de er 26. Alt er mulig, men jeg er nok ferdig da. Friidrett er altfor hardt. Blake løper allerede 19,2 og 19,4 på 200 meter, så de neste fire årene vil han være farlig. Kanskje jeg slutter før han bir for farlig.

HELTER: Fra v. Warren Weir, Usain Bolt og Yohan Blake feirer trippelseieren på Olympiastadion i London. Foto: JEWEL SAMAD, Afp
HELTER: Fra v. Warren Weir, Usain Bolt og Yohan Blake feirer trippelseieren på Olympiastadion i London. Foto: JEWEL SAMAD, Afp

Til slutt ble det så mange spørsmål om fremtidige mål for Bolt, som konsekvent sådde tvil om fremtiden på friidrettsbanen, at en amerikansk journalist stilte følgende spørsmål:

- Kan stafetten i OL bli den siste gang vi ser deg løpe?

- Jeg er ikke klar til å slutte ennå. All min suksess har kommet i denne idretten, og jeg elsker den. Nå vil jeg bare ha det gøy, svarer Bolt.

Les også: Gikk til angrep på Carl Lewis

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Friidrett

Se neste 5 fra Friidrett