Hovedinnhold

Ble kastet ut av OL for ikke prøve å løpe

- men nå er han klar for 1500 m-finalen

FÅR LØPE: Taoufik Makhloufi ble først kastet ut av OL, men nå er han tatt inn i varmen igjen. Her er han etter semifinalen på 1500 meter. Foto: AP Photo/Martin Meissner
FÅR LØPE: Taoufik Makhloufi ble først kastet ut av OL, men nå er han tatt inn i varmen igjen. Her er han etter semifinalen på 1500 meter. Foto: AP Photo/Martin Meissner
London (VG Nett) En medaljekandidat på morgendagens 1500 meter ble først utestengt fra OL for ikke å ha gjort sitt beste.

Denne saken handler om:

Så fikk algeriske mellomdistanseløperen Taoufik Makhloufi (24) en legeerklæring som gjør at han likevel kan stille start i morgen kveld.

Makhloufi vant i går en av semifinalene på 1500 meter. Han var tvunget til å løpe dagens 800 meter-forsøk fordi Algerie ikke rakk å trekke ham før fristen gikk ut.

Makhloufi startet i heat nummer fem på 800 meter. Han kom kjapt bak resten av feltet, stoppet så opp og tok raskeste vei til garderoben over indre bane.

IAAF (det internasjonale friidrettsforbundet) fastslo at han ikke hadde gjort sitt beste og derfor skulle utestenges for resten av lekene.

Forrige uke ble åtte badmintonspillere fra Sør-Korea, Kina og Indonesia utestengt av samme grunn, noe som skapte en stor diskusjon.

Etter at det ble klart at Makhloufi var utestengt, fastslo det algeriske friidrettsforbundet at han hadde et problem med kneet og at dette var grunnen til at han brøt 800 meter. En OL-lege så på Makhloufi og bekreftet at han hadde knetrøbbel.

Så får vi se om han er frisk til 1500 meter-finalen...

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Friidrett

Se neste 5 fra Friidrett