Hovedinnhold

- Skapt for spyd

KRISTIANSAND/OSLO (VG) 11 år gammel tok Andreas Thorkildsen i et spyd for første gang. Pappa Tomm så en vinner i sønnen fra første kast.

Denne saken handler om:

- Det sa «pang» fra første dag. Gutten var som skapt for spyd, sier Tomm Thorkildsen.

Hjemme hos faren var det stor stemning og fullt hus i går kveld.

Skåler i lykkerus

Da utfordrerne ikke maktet å straffe 86,50 - vinnerkastet til Andreas på OL-stadion i Athen - sto jubelen i taket. Etter hvert strømmet det på med gratulasjoner - 60 SMS på ti minutter - og naboer åpnet champagneflasker i Henrik Wergelands gate og kom til gatenummer 90 i Kristiansand.

- Vi har ikke tilgang til skole. Bedehus går vi ikke i. Så vi er her hjemme, sier Tomm Thorkildsen - og ler godt mens han skåler i lykkerus.

Thorkildsen senior var OL-heltens første trener. Selv har han en personlig rekord på 72 meter. Og med mamma Bente (Amundsen) med norsk mesterskap på 100 meter hekk i 1972, har Andreas de rette medfødte genene for å bli en ener i friidrett.

- Det er ikke hva som helst han (Andreas) har vunnet OL-gull i heller. Spyd er en av klassikerne i idrettsverdenen. Og hadde det vært litt vind er jeg sikker på at han kastet spydet over 90 meter i Athen, sier Thorkildsen. Pappa syntes Andreas hadde det rette vinneruttrykket i ansiktet under hele konkurransen. Det var noe av det som imponerte ham mest i går kveld.

- Jeg kunne se at Andreas var der for å vinne. Ikke bare delta. Og det er slik jeg har sett ham et par ganger tidligere når han har vunnet store konkurranser, sier Tomm Thorkildsen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Friidrett

Se neste 5 fra Friidrett