Hovedinnhold

Norges raskeste får ikke løpe i VM

N'Dure slettet Geir Moens 11 år gamle rekord

Jaysuma Saidy N'Dure satte tirsdag ny norsk rekord med 10,07 på 100 meter i Stokholm. Han forbedret den gamle rekorden med 1/100.
TATT: Jaysuma Saidy N'Dure fra et stevne ved en tidligere anledning. Foto: Scanpix
TATT: Jaysuma Saidy N'Dure fra et stevne ved en tidligere anledning. Foto: Scanpix

N'Dures rekordløp var svært sterkt. BUL-gutten løp i motvind på en sekundmeter. Imponerende at han kunne klare å sette rekord under slike forhold. Geir Moen hadde den gamle rekorden som inntil tirsdag har stått siden 16. august i 1996.

- Det er en fantastisk prestasjon. Han har hatt en enorm utvikling i år, og nå håper vi han kan få løpe for Norge snart, sa en fornøyd sportssjef i Norges Fri-idrettsforbund, Ketil Tømmernes til NTB.

BUL-sprinteren er norsk statsborger, men han får ingen tillatelse av Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) til å stille for Norge i det kommende VM i Osaka. Foreløpig er det også høyst usikkert om han er aktuell for eventuell deltakelse i Beijing-OL. Det er gambierne som stopper IAAF fra å gi N'Dure de nødvendige tillatelser til å konkurrere internasjonalt for Norge.

- Etter den gode prestasjonen i Stokholm har jeg troen på at saken snart kan få en løsning, sa Tømmernes etter rekordløpet tirsdag.

- Med gode prestasjoner vil det bli lettere å få den nødvendige tillatelsen. Nå har Norges Idrettsforbund ved Tove Paule sendt brev til Det gambiske forbundet og til IAAF. Dermed håper vi på en snarlig løsning, sa Tømmernes.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Friidrett

Se neste 5 fra Friidrett