Hovedinnhold

Inge løp maraton nummer 444 på 4.44,44

LANGLØPER: Inge Asbjørn Haugen liker å løpe. Og han gjør det ofte og langt. Her er han i aksjon i Drammen. Foto: Bjørn Hytjanstorp
LANGLØPER: Inge Asbjørn Haugen liker å løpe. Og han gjør det ofte og langt. Her er han i aksjon i Drammen. Foto: Bjørn Hytjanstorp
(VG Nett) For en gangs skyld løp Inge Asbjørn Haugen (59) maraton på «idealtid».


Han løp sin første maraton i Drammen i 1984. Siden den gang har han løpt, løpt, løpt og løpt.

1. april gjennomførte han sin 444. maraton, i nettopp Drammen. Det måtte markeres.

- Løpet gikk ganske greit. Jeg så etter hvert at jeg lå an til 4.44, men måtte vente et par minutter før jeg brøt snøret. Jeg hadde rimelig god tid på klokken og passerte mål på 4.44,44, sier han til VG.

Før løpet hadde han snudd det utdelte startnummeret og skrevet et nytt for hånd, skriver Fjordingen, som først omtalte saken. Og ja, nettopp: Nummeret var 444.

- Har mye igjen for det

59-åringen er sprekere enn de aller fleste, har løpt maraton på alle kontinent. I 1997 passerte han 100 maratonløp, men så ingen grunn til å stoppe med det. Den personlige rekorden hans er 3.08,43.

- Dette er min ekstreme måte å holde meg i form på. Alle må finne sin egen måte, og dette er langt fra den eneste måten. Jeg har mye igjen for det, sier han.

21 år på rad

I det daglige er mannen fra Hornindal førstekonsulent i skatteetaten, men det stopper ham ikke fra å utøve hobbyen sin. I tillegg er han svært oppslukt av musikk, som han også driver med.

Milslukeren er også medarrangør av Hornindalsvatnet maraton, som arrangeres for 22. gang i juli. Da benytter han selvsagt muligheten til å løpe.

- Jeg er faktisk den eneste som har løpt maraton alle 21 årene det har vært arrangert så langt.

- Hmh! Blir ikke beina ødelagt av all løpingen?

- Jeg har vel sagt tidligere at jeg har vært heldig med kroppen. Jeg løfter ikke hælene når jeg løper, er vel den beste forklaringen. Jeg har vært veldig lite skadet, sier han.

59-åringen holder på sine hjemmesider oversikt over norske løpere i den såkalte 100-klubben, altså for personer som har fullført hundre eller flere maratonløp. Her troner han klart på topp, foran Bjørn Gjerde fra Kongsvinger, som er registrert med 361 gjennomførte løp.

- Gode perspektiver

President Tim Bennett i foreningen Kondis har selv gjennomført 54 maratonløp. Han har med andre ord langt frem om han vil utfordre den elleve år eldre mannen fra Hornindal.

- Han er godt trent og sta. Jeg kjenner ham og han har rimelig gode perspektiver på ting. Da er det jo helt greit, sier Bennett til VG.

Siste saker fra Friidrett

Se neste 5 fra Friidrett