IDRETTSGALLAEN 2013: Hanne Haugland (47) og Håkon Särnblom (49) kom sammen til Idrettsgallaen 2013. Nå har ekteparet - som begge har hoppet høyde på høyt internasjonalt nivå - gått fra hverandre.
IDRETTSGALLAEN 2013: Hanne Haugland (47) og Håkon Särnblom (49) kom sammen til Idrettsgallaen 2013. Nå har ekteparet - som begge har hoppet høyde på høyt internasjonalt nivå - gått fra hverandre. Foto:Espen Braata,VG

Samlivsbrudd for Gull-Hanne

Eks-høydehopper Haugland: - Bekrefter bruddet, ellers ingen kommentar

FRIIDRETT

Norges VM-gullvinner i høyde, Hanne Haugland (47), og hennes ektemann, eks-høydehopper Håkon Särnblom (49), går fra hverandre.

Publisert:

- Bekrefter bruddet, ellers ingen kommentar, skriver Hanne Haugland i en SMS til VG.

Det var Se og Hør som først skrev om samlivsbruddet.

Til ukebladet bekrefter hun også bruddet, kortfattet:

- Ja, jeg kan bekrefte bruddet. Det går bra med meg.

Tvillinger sammen

Hanne Haugland vant VM-gull i høyde i Athen for 18 år siden. Håkon Särnblom har en 4. plass fra EM 1994 i Helsinki og deltakelse i Barcelona-OL 1992 på merittlisten. Haugland har de siste årene vært engasjert av Olympiatoppen som coach med blant annet ansvar for friidrett.

Särnblom har virket som manager i friidrettsmiljøet.

Sammen har paret tvillingene Ida og Johanna (10), ifølge Se og Hør.

De har også sammen drevet business i restaurantbransjen.

Paret føyer seg inn i rekken av tidligere toppidrettsutøvere som har vært gjennom samlivsbrudd de siste årene. VG skriver i dag om eks-høydehopper og EM-gullvinner (1994) Steinar Hoens samlivsbrudd etter et ekteskap som varte i syv år.

Nylig hadde VG en større reportasje om tidligere sandvolleyball-proff Bjørn Maaseides (46) brudd med kona Linda (46).

Her kan du lese mer om milliardærens skilsmisse etter 22 års ekteskap.

13 NM-gull

Steinar Hoen (44) og kona gikk fra hverandre etter et 16 år langt samliv. Paret hadde to barn. Nå har EM-gullvinneren og Bisletts stjernefikser funnet kjærligheten på ny, som det heter, i Elisabet (35) - som også har to barn fra før.

Det kan du lese mer om her.

Hanne Haugeland deltok i fem VM og 2 OL. Det store høydepunktet i karrieren var gullet i høyde. For VM-gullet i 1997 ble hun tildelt Aftenpostens Gullmedalje og Sportsjournalistenes statuett som «Årets idrettsnavn».

Hun vant VM-bronse innedørs i 1997 og EM-sølv innendørs i 1989. I tillegg har Hanne Haugland vunnet 13 NM-gull i høyde, lengde og tresteg.