GOD START: Henrik Ingebrigtsen ble nummer to på 1500 meteren under sesongdebuten i USA natt til mandag. Her er han under VM i Moskva i fjor. Foto: NTB SCANPIX

Henrik Ingebrigtsen sesongdebuterte med 2. plass

1500 meter-løperen til VG: - Ikke superfornøyd

Henrik Ingebrigtsen (23) er glad han ikke følte seg i superform under sesongåpningen på 1500 meter i natt.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Ingebrigtsen sesongåpnet på 1500m med tiden 3.38.53 i Stanford i USA natt til i dag (mandag). Han var 0,11 sekunder bak amerikaneren Riley Masters.

Les portrettintervjuet: Nakne ambisjoner, her .

- Jeg kjenner jeg har litt mye trening i kroppen. Løpet åpnet rolig. Jeg løp et halvt sekund bedre enn i fjor. Det var en grei åpning, men jeg er ikke superfornøyd, sier Ingebrigtsen til VG, og legger til:

- Jeg springer for å vinne. Jeg klinket til på slutten, men det kom en forbi meg, det er greit.

Kjenner seg strek

23-åringen startet forsiktig og lå helt sist til det gjensto to runder. Han løp seg opp gjennom hele feltet, og dro hele sisterunden.

- Jeg kjenner meg sterk. Jeg er der jeg skal være. Men det hadde vært dumt å være i superform begynnelsen av mai, når det er i august det gjelder, sier Ingebrigtsen til VG.

Han slo gjennom med et brak da han ble europamester på 1500 meter for snart to år siden . Han er altså tittelforsvarer i Zürich i august.

Nå har han tre uker foran seg med mye trening, før han slipper opp foran stevnet i Eugene i USA. Uken etter, onsdag 11. juni, løper han under Bislett Games.

- Jeg skal springe bedre enn tidligere på Bislett. Det er et høydepunkt, sier Ingebrigtsen.

Hodet er heller ikke i toppform

Han har fått mye, god erfaring siden gjennombruddet. Han er skadefri og trener litt mer alternativt med motorikk og bevegelighet enn tidligere.

- Hodet er ikke helt i toppform ennå det heller. Jeg trengte en konkurranse for å komme inn i det. Jeg manglet det siste lille, sier Ingebrigtsen om sesongdebuten.

Etter EM-gullet i 2012, løp han inn til en fantastisk 5. plass i OL i London noen uker senere. OL-løpet ble ny norsk rekord med tiden 3.35,43 minutter. I august i fjor forbedret han den norske rekorden, da han løp på 3.33,95 minutter.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder