SUKSESSFORMEL: Andreas Thorkildsen, her i aksjon i Byrkjelo under NM, har kontroll noen dager før VM-start. Foto: Scanpix

Thorkildsens gullplan i rute

DAEGU (VG Nett) Andreas Thorkildsen (29) gjennomførte sin tradisjonelle styrketest foran spydfinalen til mer enn godkjent karakter fra trener Åsmund Martinsen.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

- Han ble god og sliten, og da er formålet nådd. Vi fikk gjort det vi skulle. Det var en bra økt, sier den regjerende verdensmesterens trener de siste 12 årene til VG Nett.

Andreas Thorkildsen startet sin "tung styrketrening fem dager før"-test i Athen-OL for syv år siden. Siden har han vunnet fem internasjonale mesterskapsgull og to sølvmedaljer.

- Det er en velprøvd rutine. Ved å slite seg litt ut fem dager før, blir spenningen i brystmuskulaturen hans riktig. Han trenger å få strammet opp strikken, sier Åsmund Martinsen og sikter til VM-gullfavorittens elastiske brystmuskler.

Thorkildsens siste harde økt og test inne i deltakerlandsbyen i lørdag bestod av følgende deler:

1) Oppvarming.
2) Stegspenst med god innsats.
3) Benkpress 5 x 5 repetisjoner på 120 kilo.

- Han ville antakelig tatt 130 kilo x tre. Men utstyret var såpass dårlig at det ikke lot seg gjøre, røper Åsmund Martinsen.

I dag og tirsdag hviler Andreas Thorkildsen helt, mens mandag og onsdag vies "lett drill og litt lek med spydet" - det vil si noen kast opp mot 30 meter. Det skal som det har gjort så å si alle ganger tidligere, gjøre susen i kvalifiseringen torsdag - og få ut vinnerkastet i VM-finalen lørdag formiddag norsk tid.

Slik det har fungert de tre siste årene, da han har vunnet OL, VM og EM-gull med kast over 88 meter alle ganger.

Andreas Thorkildsen kommer ifølge treneren ikke til å teste dekket på VM-stadion før kvaliken torsdag. Han vil antakelig se 100 meter-finalen fra tribunen i kveld, men det er det nærmeste han vil være tilløpet om fire dager - der han får tre kast på å bli blant de 12 beste som går til finalen.

- Jeg spurte om han ville dra og se stadion. Men han så ingen grunn til det. Dekket som er der er det samme overalt, sier Åsmund Martinsen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder