PAUSE: Ezinne Okparaebo (t.h.), her fra OL i Brasil i 2016, skal nå ta en pause fra friidretten.

PAUSE: Ezinne Okparaebo (t.h.), her fra OL i Brasil i 2016, skal nå ta en pause fra friidretten. Foto: Cornelius Poppe NTB scanpix

Okparaebo tar friidrett-pause

Lørdag bommet Ezinne Okparaebo (29) på VM-kravet. Søndag opplyser hun om at en pause venter.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Jeg har deltatt på samtlige senior mesterskap siden jeg var 20 år og i år var det bare ikke meningen. Jeg gleder meg nå til en liten pause for å finne tilbake til gleden, finne ut hva jeg ønsker videre og bruke tid med de jeg er glad i og gjøre andre ting som jeg finner glede i, skriver Okparaebo på egne nettsider.

Det er ikke kjent hvor lang pausen det er snakk om. Oslo-jenta ønsker ikke å kommentere dette nærmere søndag.

Les mer: VM-plassen røk for Okparaebo

Lørdag var hun nødt til å løpe 100 meter på under 11,26, men 29-åringen kom syv hundredeler for sent i mål på et stevne i engelske Loughborough. Det var siste mulighet for å kvalifisere seg for VM i London i august.

Det kan fortsatt komme en invitasjon om VM-deltagelse fra Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF), men Okparaebo vil eventuelt uansett ikke takke ja til det. Det norske forbundet måtte også godkjent dette først.

Fått med deg fotball-debatten? Zekhnini støtter Zahid slakt

Sjekk Okparaebo sin vanvittige spenst:

– I går var siste muligheten for å ta VM kravet, og det gikk dessverre ikke. Jeg ønsker kun å dra ved å ha klart kravet og når dette ikke gikk så tok både jeg og trener en beslutning der og da om at VM får gå i år uten meg, skriver Okparaebo.

Håvard Tjørhom, toppidrettsjef i Friidrettsforbundet, har ikke vært i kontakt med Okparaebo når VG prater med han lørdag rundt klokken 18.

– Jeg registrerte dette i media nå. Jeg skjønner hun sikter høyere enn å bli invitert til et VM. Jeg har ikke pratet med Ezinne ennå, så jeg vet ikke noe om lengden på denne pausen foreløpig, sier Tjørhom.

– Tror du Okparaebo kan komme nå sine gamle høyder igjen?

– Hun viste positive tendenser i innendørssesongen, før det ikke har gått som planlagt utendørs. Det er vanskelig for meg å svare på. Det handler mye om å ha motivasjonen som kreves i toppidretten, svarer Tjørhom.

Les også: Okparaebo før sesongen: – Føler ikke noe press

Kvinnen med norsk rekord på både 200 og 100 meter ønsker å takke familie og folk rundt henne. Sprinteren hevder hun også vil komme tilbake bedre enn før:

– Det er ikke alltid man ser det når man står midt i det, men jeg har troen på at det er en mening med alt. Du skal aldri avskrive Ezinne, kommer sterkere tilbake!

Bul IL-utøveren trenes av britiske Jonas Dodoo. De siste ni årene har Okparaebo deltatt i alle de store mesterskapene.

Sett denne? Pappa Ingebrigtsen har snudd - nå skal Jakob (16) til VM

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder