KOLLAPSET: Ingvill Måkestad Bovim (34) kollapset under gårsdagens 10 kilometer i Sør-Afrika. Her fra NM i 2014. Foto: Ole Kristian Strøm , VG

Måkestad Bovim kollapset under konkurranse

Etter å ha åpnet sterkt og vist god form, kollapset Ingvill Måkestad Bovim (34) under gårsdagens 10 kilometer i Sør-Afrika.

Siri Wiersen
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Kollapsen skjedde kun en kilometer før målgang, og nå takker hun ektemannen Frode Bovim for at hun klarte å fullføre, skriver TV 2.

– På rundt ni kilometer klarte jeg ikke mer, og kroppen min kollapset. Jeg la meg ned i seks sekunder, før Frode løp bort til meg med sportsdrikke. Han sa at jeg skulle jogge den siste kilometeren, og jeg fullførte som nummer to. For en løpsopplevelse, skriver hun på bildedelingstjenesten Instagram.

LES OGSÅ: – Jeg må pushe kroppen hele tiden

De første syv kilometerne løp hun med en gjennomsnittsfart på 3.19 min/km.

– Kroppen er sliten i dag, men ingen vondter. Kjennes bare ut som om jeg var på fest i går, skriver løperen i en SMS til TV 2.

Treneren hennes, Knut Jæger Hansen, forklarer at den ekstreme varmen er grunnen til at 34-åringen kollapset, men utelukker at det var uforsvarlig å løpe.

– Det var ekstremt varmt, og så løp hun litt fortere enn planlagt. Når hun kom til til ni kilometer, ble det så varmt at hun måtte legge seg nedpå. Men etter at hun fikk litt drikke av Frode, klarte hun å karre seg til mål, sier Jæger Hansen til VG og legger til:

– Det var 33 grader i skyggen, men det går greit å løpe 10 kilometer i en slik varme. Å løpe maraton eller halvmaraton hadde vært uforsvarlig.

LESTE DU DENNE? Ingvills OL-satsing kan sprenge familiebudsjettet

– Hvordan er den generelle formen hennes?

– Hun løp fort frem til syv kilometer i går, og treninger viser også at formen er bra. Kondisjonsmessig har hun aldri vært bedre, forteller treneren.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder