I RULLESTOL: Isabelle Pedersen røyk ut av 100 meter hekk semifinalen i VM. Foto: Heiko Junge NTB scanpix

Skadet Pedersen ett hundredel unna finale: –Hjerteskjærende

OSLO/LONDON (VG) Isabelle Pedersen (25) startet VM-semifinalen på 100 meter hekk strålende, men ble skadet og røyk ut.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Det er hjerteskjærende. Det løpet der var finaleplass, det var mitt livs løp. Det var helt sykt, jeg ledet. Jeg var livredd, men det var også så gøy. At kroppen ikke klarte mer etter syv hekker, er tungt, sier Pedersen ifølge Aftenposten.

Norsk opptur: Filip Ingebrigtsen lett til final: – Føles konge

Det tok halvannen time etter løpet før hun kom ut i pressesonen. Da hadde hun i mellomtiden fått behandling for skaden som sørger for at sesongen hennes etter all sannsynlighet er over.

– Vi har tatt en «scan». Den viser en liten rift, men ellers er bildene veldig, veldig gode. Det er hevelser og blødning som antatt, men det ser bra ut. Smertene jeg hadde da jeg var ferdig, er ikke så alvorlig som jeg fryktet da, sier Pedersen.

Landslagslege Ove Talsnes bekrefter at den norske hekkeløperen må regne med en lang pause:

– Det er snakk om avrivning midt i hamstring. Det er ingen stor skade, men vi er såpass sent i sesongen at jeg tror den er gått. Det er snakk om måneder. Seks uker tar det uansett, og så kommer opptreningen i tillegg, sier Talsnes.

Blandede følelser

– Jeg er vanvittig skuffet og vanvittig lei meg, men jeg er også veldig, veldig glad. Jeg ga alt jeg kunne, og i dag hadde det blitt veldig bra om jeg hadde kunnet løpe helt inn. Den finaleplassen hadde vært min. Jeg kunne endt med å vinne hele semifinalen hvis jeg bare kunne ha fortsatt. Ingenting er mer gledelig å vite enn det ser Pedersen.

Les også: Her feirer Warholm gullet med kjæresten Oda

25-åringen ledet halvveis, men kom i mål som nummer fire i heatet. De to beste Pamela Dutkiewicz og Dawn Harper Nelson gikk videre, samt tredjekvinne Kendra Harrison på tid. Hundredelet bedre enn Pedersen som ble nummer fire med tiden 12,87.

Pedersen var også bare ett hundredel unna å slå den norske rekorden til Cristina Vukicevic på Bislett i juni. Hun har med andre ord ikke hatt marginene med seg denne sesongen.

Nå ble hun i tillegg skadet. Etter målgang gikk Pedersen rett i bakken med smerter og trengte hjelp til å komme seg opp.

– Da jeg kom ut av tiende hekk, så merket jeg at det som virket som en «luring» i låret ble verre. Hadde jeg ikke fått det hadde jeg vært veldig, veldig klart i en finale, sier Pedersen til NRK.

Northug: – Karstens ene gull overgår mine 13

Lårskade

Hun ble fraktet ut av banen i rullestol med legeteam etter løpet. Årsaken var en skade i baksiden av låret.

– Jeg var i mitt livs løp. Det har aldri gått så raskt. Jeg har aldri vært så redd under et løp i hele mitt liv. Vi har tatt en scan nå, og det er ingen alvorlig skade. Det er fortsatt hevelse, men det er betraktelig bedre enn da jeg kom i mål, sier Pedersen.

– Uansett må hun ta med seg dette. Dette viser hvor mye potensial det er i henne, sier Vebjørn Rodal, NRK-ekspert.

Persen til Pedersen på 100 meter hekk lyder på 12,75 fra sommerens stevne på Bislett.

25-åringen var oppe klokken seks lokal tid fredag morgen, for å forberede seg til kvalifiseringsløp. Tidlig fredag løp Pedersen inn på 12,94 som var den 11. beste tiden.

Les også: Karsten samlet Norge til et rike

Hynne ute

Hedda Hynne løp sitt nest beste noensinne på 800 meter semifinalen - ett hundredel bak den norske rekorden. Tiden ble 1:59,88 og det holdt til femteplass, noe som ikke var nok til å gå til finalen.

– Jeg er glad for å løpe rett bak pers og jeg føler jeg har tatt et stort steg videre. Dette er erfaring jeg tar med meg. Alt i alt er jeg veldig fornøyd med dette, sier Hynne til VG.

Amerikanske Ajee Wilson vant heatet på tiden 1.55,61.

Solid VM-start for Roe


Tikjemper Martin Roe (25) ligger på 12.-plass etter første dag i tikamp i friidretts-VM. Nordmannen har 4218 poeng. Franskmannen Kevin Mayer leder med 4478 poeng.
Roe løp 100-meteren på 10,90. I lengde landet han på 7,50 meter som best. Roe støtte 15,22 i kule, og i høyde oppnådde han 1,93. På 400 meter ble han nummer fem i sitt heat med tiden 49,09.
Fem nye øvelser venter lørdag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder