NY NORSK REKORD: Line Kloster (23) satte ny norsk rekord i EM-semifinalen på 400 meter. Her klemmer hun trener Petar Vukicevic. Foto: Øystein Jarlsbo

Smadret sin egen rekord i EM-semifinalen

Line Kloster (23) med tre norske rekorder på halvannen uke

Jays Ndure til finalen i kveld med tredje beste tid

GÖTEBORG (VG Nett) Line Kloster (23) fikk en skikkelig bjørneklem av sin trener Petar Vukicevic etter at hun hadde senket sin et døgn gamle norske rekord på 400 meter med 37 hundredeler i EM-semifinalen.

Publisert:

- God trening. Nok overskudd. Psyken, rett og slett. Jeg tenker at dette klarer jeg, sier Line Kloster til VG Nett.

Det er hennes forklaring på at hun gikk til semifinalen med personlig og norsk rekord innendørs på 53.15, og skavet 37 hundredeler av den til 52,78 i andre semifinaleheat lørdag ettermiddag i Scandinavium - og ble nummer fire i heatet på seks.

De tre beste avanserte til finalen søndag formiddag.

Noen minutter senere spurtet Jaysuma Ndure (29) temmelig uanstrengt inn til 2. plass i sitt semifinaleheat på 6,59 - en hundredel bak heatvinner Michael Tumi fra Italia. Ndure har tredje beste semifinaletid med seg inn i finalen klokken 18.40 i kveld.

En hundredel bedre enn gullfavoritt Jimmy Vicaut fra Frankrike.
Briten James Dasaolu (25) imponerte med personlig rekord 6,52 i samme heat som Vicaut, som slo Ndure på 100 meteren i EM utendørs i Helsinki 2012.

Line Kloster hadde desidert dårligst personlig rekord og årsbeste av alle tolv startende i kampen om seks finaleplasser på 400 meter. På spørsmål om hun startet sin imponerende spurt litt for sent - hun avanserte voldsomt på oppløpet og ble nummer fire - svarer Line Kloster at «de andre» er klart bedre enn henne.

- Jeg tenker ikke på annet enn at det var et kjempeløp og at jeg er storfornøyd, sier Line Kloster.

- Line gjorde det vi var blitt enig om. Hun skulle ikke åpne for fort. Hun disponerte kreftene og hadde mye å gi de siste 50 meterne. Hun kunne ikke startet spurten før, mener Klosters private trener Petar Vukicevic.

Les også: Trener norsk EM-håp med serbisk tillatelse

Han forteller at hun hadde små problemer forrige sesong, og at 2012-sesongen var en stabiliseringssesong.

- Nå har hun trent kjempebra, uten problemer forklarer han.

I forrige uke satte Line Kloster norsk rekord på 400 meter innendørs i Globen med 53,25. Den ble senket igjen til 53,15 her i Göteborg fredag, og nå igjen på enda mer imponerende vis enn ved de to foregående tilfellene.

- Etter en runde tenkt jeg at «oj, går det så sakte». De andre var jo langt foran. Men på oppløpet hadde jeg litt å gå på. Jeg er egentlig glad jeg ikke var nærmere feltet. Det var jo en del klabb og babb der, sier Line Kloster.

- Jeg gjorde et bra løp, med tanke på at det var fra bane en og det ene med det andre, sier hun med et smil - og en stor, rød plastbøtte i den ene hånden.

Den er med i tilfelle behov for å kaste opp rett etter løpet. Det meldte seg ikke nå. Betyr det at hun ikke tok i så hardt som hun kunne ha gjort?

- Nei, det betyr at jeg er i form, svarer hun.

Så god form at hun nå for første gang røper at hun er på jakt også etter den norske rekorden utendørs (52,45). Tidene inne forbedres fort med et halvt sekund ute. I tillegg er målet hennes å kvalifisere seg til VM. Kravet er 52,35. Det er altså innen rekkevidde.

- Det fins ingen begrensninger så lenge du er villig til å trene hardt og har talent. Line beviste sitt store talent nå, sier Petar Vukicevic.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder