ENKELT: Jakob Ingebrigtsen, som hadde plastret seg både her og der, fikk det enkelt i forsøksheatet på 1500-meteren. Foto: Bjørn Steinar Delebekk, VG

Drama-Gjert styrket i troen: - Jo mer Jakob trør på, jo mer er det å trø med

DOHA (VG) Selv for Gjert Ingebrigtsen (53) har det vært «i overkant mye drama» så langt i VM. Han spår mer klabb og babb i fredagens semifinaler.

– Det er jeg nokså sikker på, sier han etter en torsdagskveld i Doha som var som skapt for neste sesong av TV-serien «Team Ingebrigtsen», med drama for Filip Ingebrigtsen på banen, og sitatmaskinen Gjert i hovedrollen etterpå.

Viktigst for Sandnes-teamet: Filip og Jakob Ingebrigtsen løper i hver sin semifinale fredag kveld, klokken 19.05 og 19.20. Og nå er Gjert optimistisk.

VG Direkte: Siste nytt fra friidretts-VM

les også

Gjert Ingebrigtsen etter forsøksdramaet på 1500 meter: – Filip blir sint

– Jakob sier: Jo mer han trør på, jo mer er det å trø med. Han var ikke borti maksknappen eller den under der, og det kjentes bra ut. Og han tror de neste dagene kun vil ha en positiv effekt, forteller Gjert Ingebrigtsen, etter det han omtaler som en «nervøs dag».

– Ekstremt god følelse

Han liker det han ser av 19-åringen, bortsett fra alle skrubbsårene etter «stupet» i 5000-meterfinalen.

– Han har ramlet noen ganger i parketten, så han tåler det. Men jeg sa det til ham i dag: Du gir konkurrentene et overtak når du ser ut som du har fått rundjuling i 14 dager og stiller til start mørbanket.

Treneren var spent på hvordan kroppene ville reagere etter 5000-meterne.

– Det er litt tungt å komme i gang, men jeg sitter igjen med en ekstremt god følelse til slutt, oppsummerer Jakob Ingebrigtsen, som følte seg bedre og bedre for hver meter på den siste runden.

les også

Jakob kan bli historiens yngste VM-gullvinner på 1500 meter

Jakob og Filip fikk kjølt seg ned i isbad, jogget ned og tok noen drag på treningsbanen som ligger like ved stadion. Ingen medisinsk behandling ble sett på som nødvendig.

– Det skal ikke knas på en godt temperert biff, den skal bare få ligge i fred, billedlegger pappa Gjert.

– Nå er det bare å ta det med ro og la effekten av dette løpet få lov å sette seg i muskulaturen. Det kan gi en veldig positiv effekt. Det ser ut som vi ikke er «over the top» når det gjelder formen, og det ser ut som vi har den stigningen i mesterskapet som vi har vært ute etter, tillegger han og beskriver seg selv som mer optimistisk enn dagen i forveien.

– Det er ikke dermed sagt at de går videre til finalen, men de er med å sette preg og plasserer seg høyt oppe på forsøkslistene.

Filip beskrives som «uforskammet ren og fin på kroppen» etter sammenstøtet med Teddese Lemi.

– Det er 19 år gamle Jakob som er den mest sårbare her med tanke på det tøffe kjøret. Samtidig så er han ikke uvant med å kjøre tøft mange løp, men skulle gjerne hatt noen år til med modenhet.

– Han sier at det kommer til å bli bedre og bedre de neste dagene, så vi får håpe at han får bli med.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder