POPULÆR: Det var en voldsom kø for å få en bit av Jakob Ingebrigtsen i Bærum idrettspark søndag. Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Gjert lover verdensrekord på Jakob neste uke

BÆRUM (VG) Pappa Gjert er overbevist om at Jakob Ingebrigtsen (18) setter verdensrekord på 1500 meter for U20 allerede om halvannen uke.

Da skal Norges løperyndling nemlig i aksjon i tyske Düsseldorf. I Norden-kampen i Bærum søndag løp han på 3,36,21 - ny norsk rekord, tre og et halvt sekund bedre enn storebror Henriks gamle.

– Det er bare 16 hundredeler bak verdensrekorden. Jeg regner med at han tar den allerede i Düsseldorf, sier Gjert Ingebrigtsen til VG.

– Da får jeg halvannen uke til med bra trening etter høydeoppholdet. Så jeg tror det kan bli veldig bra, sier sønnen.

les også

Grøvdal slo Ingrid Kristiansens 34 år gamle rekord: – Dette henger høyt for meg

Hans 3.36,21 søndag er under den offisielle juniorverdensrekorden på distansen innendørs. Samuel Tefera fra Etiopia løp nylig på 3.36,05, men den tiden er foreløpig ikke ratifisert. Men det er altså den tiden pappa Gjert forholder seg til.

Jakob Ingebrigtsen har vært i Sør-Afrika på høydetrening sammen med sine eldre brødre i januar. Han mener det tar tid å løpe på sitt aller raskeste:

– Når du begynner å konkurrere ute i mai, har du kanskje hatt én måned med konkurransespesifikk trening. Men du trenger kanskje tre måneder med det for å løpe veldig fort. Nå har jeg hatt ei uke, fortsetter Jakob Ingebrigtsen.

les også

Gjert Ingebrigtsen: – Jakob gleder seg til å bli heltidsutøver

– Hvor fort kan du løpe til sommeren, blir han spurt?

– Hehe, nå løper jeg like fort som jeg gjorde under Bislett Games i fjor sommer. Det sier kanskje litt om hvor fort det kan bli!

Gjert Ingebrigtsen er enda mer optimistisk.

– Dette kommer til å bli bra, sier han først.

– Dette er allerede bra, retter han seg selv, smilende.

les også

Norges stavkomet kan ikke vinne penger

Om noe skulle skjære seg i Düsseldorf, er det innendørs-EM i Glasgow de første dagene av mars. Der kommer Jakob Ingebrigtsen trolig bare til å løpe 1500 meter, selv om han ikke utelukker helt at det også kan bli 3000 meter.

Han mener at oppholdet i Sør-Afrika har vært veldig nyttig.

– De ukene der trente jeg kanskje mer mengde enn jeg noen gang har gjort.

PS: Ikke uventet vant Sverige begge kjønn i Norden-kampen i Bærum Idrettspark. Norge ble nummer tre i kvinneklassen og to i herreklassen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder