Krampaktig, men også positivt

For sportssjef Per Øyvind Mørk i friidrettsforbundet ble friidrettsåpningen på Bislett onsdag kveld både litt positiv, men også en smule krampaktig.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER 19 ÅR GAMMEL

- Alt i alt vil jeg si det var en åpning på det jevne. De som var med her presterte vel helt greie resultater, men heller ikke noe mer, sa Per Øyvind Mørk til NTB.

- Mette Bergmann beviser at hun snuser på OL-kravet med sine vel 60 meter, og det synes jeg er positivt. Jeg må også si at Gunhild (Halle Haugen) løp offensivt og tøft. Hun viste med 3000 meteren sin her at hun holder et høyt nivå, sa Mørk.

Han la også til at han var positivt overrasket over Kjetil Hodnekvams seier på 800 meter. Han la seg i teten på sisterunden og avviste alle angrep fra både Atle Douglas og Tor Øyvind Ødegård. Hodnekvam vant tilslutt på 1.49,06 med Douglas 71 hundredeler bak. Ødegård løp inn til tredjeplassen på nøyaktig 1.50,0. Men Per Øyvind Mørk var ikke like fornøyd med alle.

- Quincy Douglas er i gang, men løpet hans var litt krampaktig. Det mente i hvert fall trener Leif Olav Alnes, og jeg kan godt gjøre hans ord til mine, sa Mørk.

Han mente lillebror Douglas nok trenger noen løp i kroppen før han kan komme opp på et høyere nivå.

- Nå ser jeg fram til Florø-stevnet, som blir første test for veldig mange av dem som ikke var med her i dag. Jeg skal ikke nekte for at jeg er spent med tanke på både sprinterne og Vebjørn Rodal. Det skal også bli moro å se Trine Hattestad i en skikkelig konkurranse. Jeg var og besøkte henne på trening onsdag ettermiddag og kan ikke si annet enn at hun ser veldig bra ut, sa sportssjefen i friidrettsforbundet til NTB.

Fra elitestevnet i Florø 8. juni og fram til europacupen på Nadderud nøyaktig en måned senere håper Mørk på skikkelig stigning for alle de norske eliteutøverne.

- Joda, det er virkelig å håpe at det blir slik, og at de fleste fortsetter å utvikle seg fram mot Bislett Games. Det er jo i juli vi må satse på at de fleste skal kvalifisere seg for OL, sa Per Øyvind Mørk.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder