KRITISK: Etter at Ezinne Okparaebo røk ut i semifinalen på 100-meter i VM, kom hun med hard kritikk av friidrettsforbundet. - Jeg er ikke superfornøyd, sier hun. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Utslått Okparaebo kritiserer friidrettsforbundet

MOSKVA (VG Nett) Ezinne Okparaebo (25) gikk knallhardt ut mot måten friidrettsforbundet driver sin toppidrett på etter skuffelsen i VM-semifinalen.

Artikkelen er over seks år gammel

- Jeg har ikke vært superfornøyd med hvordan ting har vært. Alt i forbundet kan bli bedre, sier Norges raskeste kvinne i pressesonen.

Med 11.41 ble hun nummer 20 av 24 i semifinalen, og var hele 40/100 fra åttende og siste finaleplass. Hun forklarte nedturen med at hun «følte» en tyvstart, og derfor bokstavelig talt ble stående igjen i startblokkene da skuddet gikk. Det viser også hennes offisielle reaksjonstid på 0,264 - et hav bak de andre i heatet.

På spørsmål om hvordan skaden og trenerkluss har påvirket sesongen hennes, og dermed VM-resultatet hun helst vil glemme, kommer hun raskt inn på det som utvikler seg til å bli en kritikk som rammer sportssjef Ronny Nilsen sterkt.

- Skal man bli god, må ting være på plass. Det medisinske, økonomiske og private, sier Ezinne Okparaebo - med tydelig adresse til friidrettsforbundets ledelse.

- Ta det internt

Konfrontert med Ezinne Okparebos negative uttalelser om mangelfull medisinsk oppfølging, planlegging og treningsopplegg i utlandet, svarer imidlertid sportssjef Ronny Nilsen avvisende og kort.

- Hvis det er ting Ezinne vil ta opp, tar vi det opp internt, sier han til VG Nett under tribunene på Luzjniki stadion nå i ettermiddag.

Ytterligere presset, svarer han igjen «kritikk fra utøverne vil jeg ta med utøverne». Ikke engang det faktum at hans største kvinnelige stjerne nettopp har gått ut med kritikken ekstern, til en rekke norske journalister under VM, får ham til å si svare mer utfyllende.

- Det er mitt svar, understreker han.

- Jeg synes forbundet kan snakke mer med utøverne, og spørre «hva trenger dere, hva kan vi hjelpe med», sier Ezinne Okparaebo.

Artikkelen fortsetter under bildet.

UTE: Ezinne Okparaebo tok seg ikke videre til VM-finalen. Hun løp på tiden 11.41, ved siden av Sheri-Ann Brooks fra Jamaica, som heller ikke kom videre til finalen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Enveis-kommunikasjon

Hun mener kommunikasjonen nå er enveis. Ting blir som Ronny Nilsen og forbundsledelsen har bestemt at den skal være, for utøverne - uten å spørre utøverne til råds.

- Jeg har fått hjelp. Men det kan bli bedre. Det kan det alltid. Det blir bedre med dialog, sier Ezinne Okparaebo.

Etter London-OL i fjor, der hun hadde tiende beste tid i semifinalen og var ni hundredeler fra å gå til finalen, mistet hun sin amerikanske trener Reina Reider som ble sjef i det britiske forbundet.

Hun prøvde å løse trenerkrisen på provisorisk vis, og ved hjelp av Leif Olav Alnes i Norge. I mars pådro hun seg en skade i høyre tå. Den tok mye lengre tid å lege enn først antatt. Hun har slitt med den helt fram til Moskva-VM.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder