FINALEKLAR: Jaysuma Ndure løp i semifinaleheat nummer to onsdag kveld, han fikk tiden 10,23 sekunder. Han ble nummer tre i heatet. De to beste gikk direkte til finalen.  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
FINALEKLAR: Jaysuma Ndure løp i semifinaleheat nummer to onsdag kveld, han fikk tiden 10,23 sekunder. Han ble nummer tre i heatet. De to beste gikk direkte til finalen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto:Lise Åserud,NTB scanpix

Ndure finaleklar på 100 meter

Løper finale klokken 21.50 i kveld

FRIIDRETT

ZÜRICH (VG) Jaysuma Ndure (30) ble nummer tre i sitt semifinaleheat i EM, men det holdt til finaleplass på 100-meteren senere i kveld.

Publisert: Oppdatert: 14.08.14 07:50

Nordmannen løp i bane fire i det andre heatet, og krysset mållinjen som nummer tre med tiden 10,23 sekunder. Det holdt til finaleplass.

De to beste i hvert heat går direkte til finale, i tillegg går de to løperne med de beste tidene, som ikke kvalifiserte seg direkte, til finalen.

Den norske sprinteren satt på TV-intervjutribunen under det tredje, og siste, heatet og så at tiden hans holdt til finale.

- Jeg tror at jeg er i finalen nå. Jeg hadde et par dårlige steg midt i løpet. Jeg må fikse det til finalen, sa Ndure til NRK etter semifinalen.

Avslutningen må bli bedre

Han er klar på hva som må bli bedre i finalen.

- Jeg må jobbe med avslutningen, sier Ndure til NRK.

Ndure hadde den femte beste tiden i semifinalen. Hans heat hadde medvind (0,6), i motsetning til de to andre som hadde motvind (0,8 og 1,1).

Har EM-bronse fra 2012

Finalen på 100 meter løpes klokken 21.50.

Ndure har personlig rekord på 100 meter på 9,99 sekunder.

Ndure tok EM-bronse på 100-meteren i Helsinki i 2012. Det er hans eneste internasjonale medalje individuelt, så langt.

Damefinalen på 100-meteren blir uten Ezinne Okparaebo (26), etter at hun ble nummer fire i sitt semifinaleheat med tiden 11,46 sekunder.

Her kan du lese mer om