Superstjernen til VG Nett: - Jeg bryr meg ikke om tider

I NORGE: Usain Bolt landet på Gardermoen søndag kveld. Her er han sammen med blant andre Bislett-general Steinar Hoen (t.h.). Foto: Kristian Helgesen

Bolt landet på Gardermoen med egne plater

GARDERMOEN/OSLO (VG Nett) Klokken 20.34 søndag kveld landet verdens raskeste mann, Usain Bolt, i Norge - klar for Bislett Games torsdag og DJ-rollen på festen senere på kvelden.

  • Øystein Jarlsbo
  • Wegard Bakkehaug
  • Knut Arne Hansen

Artikkelen er over åtte år gammel

Med rundt 15 norske journalister på plass kom Bolt ut i ankomsthallen på Gardermoen søndag kveld. Han var kledd i svart fra topp til tå, hadde på seg ryggsekk og bar på en liten matpakke.

Han ble selvsagt møtt av en sikkerhetsvakt og stjernefikser Steinar Hoen som har betalt Bolt 1,5 millioner for å løpe 100 meter torsdag. Bolt kom sammen med blant annet manager Ricky Simms, en kompis fra Jamaica og en fysioterapeut fra London.

Egne plater

25-åringen, som raskt ble omringet av pressefolk og tilfeldige passasjerer som oppdaget at Bolt hadde kommet til landet, sørget for å skape småkaotiske tilstander før han ga et kort intervju til TV 2 etter å plassert bagasjen sin i en gul og grønn Bislett Games-bil prydet med bilder av nettopp ham selv.

PÅ FLYTOGET: Usain Bolt. Foto: Scanpix


Bolt gikk så nedover mot flytoget, hvor han fikk sin egen vogn boltet og låst for andre passasjerer, og tekstet ivrig på sin smarttelefon på vei ned rulletrappa.

- Jeg vil foretrekke varmt vær torsdag, men det er ikke avgjørende. Jeg har løpt bra i dårlig vær før, som i Oslo i fjor. Så lenge det ikke blir kuldegrader skal det gå bra, sier Bolt til VG Nett på flytoget inn mot hovedstaden.

- Powell løp på 9,72 her for to år siden med ulovlige 2,1 sek/m medvind. Kan du klare 9,6-tallet etter det du gjorde i Roma sist fredag (9,76)?

- Jeg bryr meg ikke om tider og kan ikke gi deg noe svar på det. Akkurat nå er jeg opptatt av det tekniske, og å løpe fort. Og så får vi se hvor fort det går, sier Bolt.

Jamaicaneren fortalte også at han har med seg egne plater for eventuelt å snurre skiver på festen etter løpet torsdag, slik han gjorde i fjor. Bolt filmet sin egen mottakelseskomité på vei ombord i toget og virket å være i strålende humør.

Tilskuere

VILLE SE BOLT: Jasman (10). Foto: Øystein Jarlsbo


Jasman (10) var en av flere nysgjerrige tilskuere som hadde møtt opp på flyplassen for å ta imot superstjernen.

- Hvorfor? Fordi jeg er glad i ham, sier Jasman hinkende på krykker - rett før dørene åpnet seg for verdens raskeste mann i ankomsthallen.

Det er ett år siden Usain Bolt besøkte Norge for første gang - det endte med seier på 200-meteren under Bislett Games. 20.34 i kveld var han tilbake på norsk jord - fire dager før det braker løs på Bislett.

Før helgen satte Bolt årsbeste i verden med tiden 9,76 under Diamond League-stevnet i Roma. Det er den fjerde beste 100-meteren gjennom tidene.

Likevel har det blitt stilt spørsmål rundt Bolts form, etter at han noe rufsete løp inn på 10,04 i Ostrava for snaut to uker siden. Torsdag skal jamaicaneren vise at han er i rute før OL.

Når Bolt skal i aksjon på Bislett er det duket for en real superduell, når han står side om side med Asafa Powell. Den norske yndlingen Jaysuma Saidy Ndure skal ikke løpe på 100-meteren på Bislett.

Bolt-feber

Da Usain Bolt besøkte Norge i fjor herjet det en aldri så liten Bolt-feber i byen. Ikke på nivå med Justin Bieber-feberen, men verdens raskeste mann er helt klart en populær mann i Norge.

Mange fikk møte sin store helt da han delte ut premier og tok lagbilder under bedriftsløpet Race Against Malaria, og blomsterpikene på Bislett fikk stjålet til seg en klem fra Bolt. Også langrennsesset Petter Northug fikk møte verdens raskeste mann.

- Han er jo på en måte et forbilde. Han er en av de største i verden. For en som driver med en liten idrett som langrenn, så er det stort å møte en verdensstjerne som han. Han er kjent uansett hvor han reiser i verden, sa Northug etter Bolt-møtet.

Bolt var ikke bare kongen på Bislett - bare timer etter at han hadde løpt inn til årsbeste i verden på 200 meter, var jamaicaneren DJ i VIP-teltet for Bislett Games.

- Det er jo egentlig DJ han er, og så løper han litt ved siden av, sa Bislett-general Steinar Hoen og lo.

- Det har vært godt å være her. Jeg gleder meg til å komme tilbake, sa Bolt.

Og at Bolt gledet seg til å komme tilbake er kanskje ikke så rart - verdens raskeste mann brukte 19,84 på de 200 meterne han løp på Bislett. Han tjente rundt 1,5 millioner kroner på besøket i Norge - drøyt 75.000 kroner i sekundet.

Les også

Flere artikler

  1. Bolt varmet opp med å spille trommer på bar

  2. Bolt trente innendørs - synes det var kaldt

  3. Bolt til VG: - Jeg er singel, men jobber med saken

  4. Usain Bolt starter ikke på Bislett

  5. Kong Carl erstatter Bolt på Bislett

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder