Ny rekord av Jakob (16) på drømmemila

FRIIDRETT

BISLETT STADION (VG) Jakob Ingebrigtsen senket sin egen rekord på en engelsk mile med nesten to sekunder på Bislett.

Publisert: Oppdatert: 16.06.17 02:36

Det norske stortalentet vant på tiden 3,56.29 minutter i U20-feltet på Bislett. Det er ny rekord for 16-åringer, og løpet var også godt nok til å slå tiden som legenden Steve Cram løp på som 17-åring på 3.57,43 i 1978 1978.

– Det var helt sykt. For en opplevelse, sier Ingebrigtsen til VG og fortsetter:

– Med den formen jeg er i nå, gleder jeg meg bare til å ta på meg piggskoene og løpe. Jeg er i mitt livs form.

– Bedre tid enn Cram som 17-åring – hvor legger du egentlig lista?

– Jeg vil jo bare løpe så fort som mulig. I dag føltes det veldig bra, og jeg gleder meg til fortsettelsen.

Han forteller at han kunne dratt på enda litt mer på sisterunden.

– Hvor fort kunne du løpt i kveld?

– Jeg er ganske sikker på at jeg kunne løpt på 55-tallet ...

Førstkommende søndag løper 16-åringen 1500 meter i Stockholm.

– Hvis formen er den samme som nå, så tipper jeg det kommer til å gå fort. Denne sesongen vil jeg i alle fall løpe på 3.38 på 1500 meter. Så går jeg for medalje i U20-EM på 1500 meter, så får vi se om jeg stiller opp i flere øvelser.

Pappa Ingebrigtsen er imponert.

– Det er vanvittig. Det er fantastisk. Han skal løpe 1500 meter på søndag, og det kommer til å gå jævlig fort, sier pappa Gjert Ingebrigtsen på NRKs sending rett etter rekordløpet.

Tok 53 år gammel rekord

Det skjer litt under tre uker etter at han slettet en 53 år gammel rekord ved å bli den yngste som har vunnet en engelsk mil på under fire minutter. Da noterte han tiden 3.58,07.

En engelsk mile er 1609 meter.

Storebror Henrik Ingebrigtsen var ikke imponert over haren på den engelske milen. Men han var utrolig imponert over det lillebroren leverte.

– Jakob ble hindret av haren. Men han kom seg opp igjen, sier Henrik Ingebrigtsen til NRK.

Fra arkivet: Filip Ingebrigtsen med historisk EM-gull

Verdensrekorden på en engelsk mile for løpere under 20 år ble satt på Bislett i 2009 av Ilham Tanui Ôzbilen fra Tyrkia på 3,49.29 – han het forresten William Tanui Biwott og representerte Kenya da han satte den rekorden.

Filip nummer fire

Filip Ingebrigtsen løp 1500 meter på Bislett, mens eldstemann Henrik Ingebrigtsen er ute for resten av sesongen på grunn av skade. Han ble operert tidligere denne uken.

Filip ble nummer fire på 1500 meteren med tiden 3,36.17. Jake Wightman vant på tiden 3,34.17.

Henrik Ingebrigtsen om skaden: – En mental nedtur

Pedersen ett hundredel fra norgesrekorden

Isabelle Pedersen (25) var bare ett hundredel bak norgesrekorden til Christina Vukicevic på 100 meter hekk på Bislett torsdag kveld.

1. juni satte Pedersen ny personlig rekord med 12,83 i det franske stevnet Meeting de Montreuil. Den gamle rekorden lød på 12,86 sekunder. Torsdag kveld løp hun for norgesrekord.

Og hun var så nære. Hun klokket inn på tiden 12,75 sekunder. Hun ble nummer tre i kveld. To hundredeler bak vinneren. Pamela Dutkiewitz vantmed tiden 12.73, mens Kristi Castlin tok annenplassen.

– Det var ikke et perfekt løp, og den siste hekken var ikke sånn som den skulle være. Likevel var det et 75-løp, og da tenkte jeg «okay – det kommer vanvittig mye», sier Pedersen til VG.

– De første hindrene var så sinnssykt rå at jeg kan ikke forestille meg resten. Jeg bare gleder meg til åt a løp for løp og steg for steg, legger hun til.

– Du har kun godfølelsen inne selv om det ikke ble norsk rekord?

– Ja, jeg tok et nytt steg og jeg kommer til å ta slike steg hele veien.

– Det kommer til å bli en veldig interessant sommer. Formen er sånn som den skal være, og hadde jeg gjort det jeg skulle i dag hadde jeg hatt den norske rekorden i lommen. Men jeg har gjort en fantastisk sesong så langt, og jeg er så glad for det. Jeg kjenner at det er så mye mer som kommer til å komme, sier Pedersen.

– Hvor mye gleder du deg til VM?

– Veldig, veldig mye! Men det er mye å gjøre før den tid. E-cupen er noe av det morsomste som fins, og det er om en uke.

Lå på bakken

Pedersen ble liggende på bakken og ventet på tiden, og ble tydelig fornøyd da hun fikk beskjed om at hun hadde satt ny personlig rekord.

Christina Vukicevic Demidov har norgesrekorden på 100 meter hekk, med tiden 12,74 sekunder satt 1. juni 2009.

Pedersen var altså bare ett hundredel bak norgesrekorden.

Vukicevic Demidov lagt opp og er gift med fotballproffen Vadim Demidov. De bor i USA, men hun fortalte nylig til VG at hun ikke er noen standard fotballfrue.

Så du denne? Pedersen frykter ikke terror. Løp i Manchester fire dager etter angrepet.

PS! Friidretts-VM i London starter 4. august.

Her kan du lese mer om