SNAKKET UT: Marion Jones, her fotografert etter at hun ble dømt til seks måneders fengsel for dopløgnene, snakket i går ut om fengselsstraffen hos Oprah Winfrey. Foto: Reuters

Marion Jones: - Glad jeg innrømmet løgnene

Marion Jones snakket ut hos Oprah Winfrey

(VG Nett) I sitt første intervju siden hun ble dømt til seks måneders fengsel, snakket Marion Jones i går ut hos Oprah Winfrey.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

Den dopingdømte sprinteren sier hun tar ansvar for sine handlinger, og at hun er glad for at hun endelig har fortalt verden sannheten.

- Jeg angrer ikke for at jeg sa meg skyldig og innrømmet til verden at jeg løy, at jeg har gjort feil, fortalte en alvorlig Jones under talkshowet som ble sendt i USA i går.

Fratatt medaljer

Jones ble dømt til seks måneder fengsel for å ha løyet om bruk av steroider. Hun innrømmet løgnene 5. oktober i fjor. Etterpå er den tidligere supersprinteren blitt fratatt OL-medaljene hun vant i Sydney i 2000.

Jones vant fem medaljer, tre gull og to bronsemedaljer under det olympiske mesterskapet i Australia.

- Det var enklere å innrømme løgn, enn å se min ektemann gråte. Og sammenliknet med å se min mor gråte i retten, du vet, de tingene er det som betyr mest, sa Jones.

Sønnen vet ingenting

Jones, som har en fire år gammel sønn hjemme, innrømmet under intervjuet med Oprah Winfrey at hun er skuffet over at hun må sone dommen i fengsel.

- Men, jeg må leve med det. Min familie må leve med det, sa hun, og fortalte samtidig at hun og ektemannen nå må finne en måte og forklare situasjonen for sønnen.

- Det er et veldig følsomt tema, og vi har ikke med en 15-åring å gjøre her som ser ting på en annen måte. Vi snakker om en fireåring som i dag tidlig var lei seg fordi jeg ikke kunne kjøre han til skolen. Skjønner du? Det kommer til å bli en utfordring, sa Jones.

Hun er også dømt til å tilbakebetale 3,8 millioner kroner som hun har vunnet i prispenger.

- Alle sliter på et tidspunkt i livet, og jeg har hatt mine problemer og gjort mine feil. Jeg er ikke ulik andre mennesker, bortsett fra at du ser meg på førstesiden av avisene, sa Jones.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder