Henrik Ingebrigtsen slått i spurten: – Ville vært smart å stå over

SANDNES/OSLO (VG) Henrik Ingebrigtsen (28) maktet ikke å følge da belgiske Isaac Kimeli (25) dro til på oppløpet og innrømmer overfor VG at han ikke ville stilt til start hvis løpet hadde gått et annet sted enn på hjemmebane i Sandnes.

– Det ville vært en smart beslutning å stå over, svarer Henrik Ingebrigtsen på VGs spørsmål om hvor høy risiko han faktisk løp ved å løpe for Norge i lag-EM.

– Jeg ville ikke løpt hvis det var et annet sted enn Sandnes, tilføyer han.

Europamesteren på 1500 meter fra 2012 kom på 2. plass på høyst moderate 8.09, 72 på øvelsen han satte norsk rekord med 7.36,85 for to måneder siden. Isaac Kimeli, opprinnelig fra Kenya, fikk 8.09, 09.

Henrik Ingebrigtsen forteller at han kjente at «det beit» litt i sete- og hoftemusklene underveis på det regnvåte dekket på Sandnes stadion. Han kjente imidlertid ikke noe av problemene han også har slitt med i lårmusklene på baksiden av venstre lår.

Jakob Ingebrigtsen mener hans medfødte egenskaper er flaks

– Det var en høy risiko, men jeg kom bra fra det, sier Henrik Ingebrigtsen.

Han mener han kunne løpt fortere totalt sett, og med en lengre spurt. Men han syntes samtidig løpet og konkurrentene bød på uvante utfordringer ved at, som han uttrykker det, det var ingen taktikk på noen.

HOLDT IKKE INN: Henrik Ingebrigtsen måtte se belgiske Isaac Kimeli foran seg over målstreken på 3000-meteren i lag-EM i Sandnes søndag. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Og han skulle ikke prege løpet, for å komme billigst mulig fra det.

Med klart beste årsbeste og personlig beste - nesten 20 sekunder bedre enn nestemann - var 28 år gamle Henrik Ingebrigtsen favoritt på 3000-meteren.

Isaac Kimeli, som ikke hadde løpt distansen tidligere i år, var den store utfordreren, men i Sandnes var det duket for belgisk show.

Etter en svært rolig åpning på distansen, ble det hele avgjort på den siste runden.

Ingebrigtsen ble stengt litt inne før oppløpet, måtte dytte Kimeli litt foran seg, og 28-åringen maktet aldri å ta igjen forspranget til Kimeli.

les også

Henrik Ingebrigtsen: Må legge opp for å få flere barn

– Han glir litt ifra meg når det er 100 meter igjen og jeg klarer ikke helt å matche akselerasjonen. Jeg merker at formen er bra, men jeg har ikke kjørt så mye fart som jeg skulle ønske den siste tiden, sier Henrik Ingebrigtsen til NRK.

Nederlandske Mike Foppen kom på 3. plass, tre hundredeler bak Ingebrigtsen.

– Situasjonen er slik at vi var innstilt på at dette ikke skulle koste all verden. Han skulle ikke komme ut av dette med varige mén, sier Gjert Ingebrigtsen til VG med tanke på hamstring- og hofteskaden Henrik Ingebrigtsen har slitt og sliter med:

– Det er viktigere ting som kommer etter dette, sier Gjert Ingebrigtsen med hensyn til at hans eldste løpersønn ikke ville eller var i stand til å yte maks.

På spørsmål om han løp høy risiko ved å starte og hvor plaget han er av skadene, svarer Gjert Ingebrigtsen at han er usikker. Litt senere, med utsikt fra pressesonen, er han lettere fortvilet over at Henrik ser ut til å ville ta en «seiersrunde» lignende den han tok etter å ha satt norsk rekord på Bislett 13. juni.

Rekord-Henrik satte selfie-rekord på Bislett

– Han er flink til å fake, sier han – og mener at Henrik Ingebrigtsen er god til å skjule hvor mye problemene er til hinder for løpingen.

Henrik Ingebrigtsen sier til VG at problemene hans, som har vedvart siden februar, ikke vil forsvinne over natten. Men nå har han tre uker på seg til neste konkurranse, Diamond League-stevnet i Zürich. Det gir ro til å pleie slitasjen i hofte og ben.

På spørsmål om VM om 48 dager, svarer han at «det» vil bli enda bedre til det.

les også

Gjert godkjenner Jakobs vinking før mål

– Jeg vil ta det ganske med ro de neste dagene, og gradvis øke (treningsmengden) etter det, sier han.

Nå går turen videre til St. Moritz for Henrik Ingebrigtsen. Dit drar han på mandag med sine brødre som en del av forberedelsene til VM i Doha.

Der går han «all in» på 5000-meteren, i motsetning til sine brødre, som satser på både den og 1500-meteren.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder