Jakob Ingebrigtsen kranglet om Paris-løpet med Gjert: - Tvinger meg til å se langsiktig

PARIS/OSLO (VG) Jakob Ingebrigtsen (18) sier han har kranglet med pappa og trener Gjert Ingebrigtsen (53) før Paris-løpet. Han ville ha en lettere oppkjøring, men fikk ikke lov.

3.31,06 ble tiden til Filip Ingebrigtsen (26) da han løp inn bak Ronald Musagala fra Uganda og Ayanleh Souleiman fra Djibouti, som begge løp under 3.31.

Ut på oppløpet hadde Filip Ingebrigtsen er perfekt posisjon på høyde med vinneren av løpet, men han klarte ikke å kjempe om seieren frem til målgang mot Musagala og han ble nummer tre. Bak ham ble Jakob Ingebrigtsen nummer fire på tiden 3.31,33.

Gjert Ingebrigtsen gjorde det klart før løpet i Paris at det først er i Brüssel 6. september og i VM 27. september til 6. oktober det virkelig skal gå fort.

Men både Jakob og Filip Ingebrigtsen forteller om heftige diskusjoner innad i teamet før løpet i Paris. For Jakob ønsket å ha lettere ben og å ha en lettere oppkjøring til dette løpet, men fikk ikke lov av Gjert.

– Jeg vil løpe, men også løpe fort. Vi har kranglet litt jeg og Gjert, der jeg ville lette opp og han tvinger meg til å se langsiktig, sier Jakob Ingebrigtsen og røper dette er en diskusjon som har gått de siste ukene.

les også

Filip Ingebrigtsen: Ville droppe løping– så kom vendepunktet

Gjert legger ikke skjul på at det har vært uenigheter:

– Det har vært noen små diskusjoner. Men det tåler vi, sier Gjert Ingebrigtsen til VG.

Filip Ingebrigtsen bekrefter overfor VG at de nærmest fikk løpe i Paris på «Gjerts nåde».

– Det er jeg og Jakob som hadde lyst til å løpe. Han er bare opptatt av å gjennomføre treningen slik at vi når målet vi har satt oss i Diamond League-finalen (6. september i Brussel) og VM.

TUNGE BEN: Filip Ingebrigtsen og Jakob Ingebrigtsen kjempet i teten av feltet i Paris. Foto: CHARLES PLATIAU / X00217

Filip Ingebrigtsen forteller om daglige diskusjoner den siste uken.

– Så ærlige må vi være at Jakob har vært litt smågretten. Det har vært litt høylytte diskusjoner om å korte ned treningen. Men Gjert har stått på sitt og sagt at «dette ble vi enige om for lenge siden» og «ikke bli for ivrige når det nærmer seg», sier Filip Ingebrigtsen.

Jakob Ingebrigtsen var forberedt på tunge ben og sier det har vært heftige diskusjoner på grunn av dette.

– Det var dessverre slik at vi må velge og vrake. Dessverre har man ikke muligheten til å være på topp alle plasser, sier Jakob Ingebrigtsen til VG - før han gulper og må avbryte intervjuet for et nødvendig ærend til nærmeste toalett.

Gjert Ingebrigtsen fastslår på sin side at han ble enig med sønnene for fem uker siden om at de skulle løpe i Paris, men at det da bare måtte inn som en del av den tøffe treningen og at de ikke skulle «slippe opp» inn mot løpet.

– Det har blitt en veldig stort diskusjon i ettertid da det går opp for dem at det faktisk blir slik, sier Gjert Ingebrigtsen.

les også

Gjert Ingebrigtsen: – Jeg er nok i overkant arrogant

Filip Ingebrigtsen var imidlertid godt fornøyd med løpet i Paris etter all treningen de siste ukene.

– Det svarte mye bedre enn fryktet og egentlig trodde underveis. Det er mer en prestasjon av meg og Jacob å løpe så fort med det opplegget vi har gjort, sier Filip Ingebrigtsen etter tredjeplassen.

Det er nå i underkant av fem uker til VM i Doha og frem mot Diamond League-finalen i Brüssel om 13 dager vil Ingebrigtsen-brødrene oppholde seg i St. Moritz.

Kenyaneren Timothy Cheruiyot (23) stilte ikke til start. Han har vært verdens beste på prestisjedistansen denne sesongen. Cheruiyot har løpt tre ganger under 3.30, blant annet her i Monaco:

Samtidig var Musagala fra Uganda meget lykkelig med sin seier i Paris.

– Det er første gang jeg vinner Diamond League, første gang jeg slår Ingebrigtsen-gutta og spurten som jeg har trent mye på, den satt, sier Musagala til VG.

Filip Ingebrigtsen sier at han ikke ble overrasket da Musagala kom som en rakett på oppløpet. Han har sett uganderen gjøre det må samme måte tidligere, vel å merke uten å lyktes som nå. På den annen side virker ikke Filip Ingebrigtsen særlig bekymret over at han og Jakob ble «parkert».

Med et smil gir bronsevinneren fra London-VM for to år siden klart uttrykk at konkurrentene skal gå merke at det vil bli andre boller i Doha.

Her er Team Ingebrigtsens treningsparadis

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder