LENGTER: Henrik Ingebrigtsen (27) innehar årsbeste på 5000 meter i Europa, men har et stykke igjen når det gjelder akseptabelt nivå på favorittdistansen 1500 meter. Bildet er fra etter mile-løpet på Bislett 7. juni: 4. plass med 3.57,97. Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Henrik Ingebrigtsen vil dra til Afrika for å løpe favorittdistansen

Henrik Ingebrigtsen (27) løp siste gang favorittdistansen 1500 meter i OL-semifinalen for 23 måneder siden. Nå vil gullvinneren fra 2012 dra til Marokko for å vise at han er god nok til å starte der han satte personlig rekord for fire år siden.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Jeg har et lite håp om å komme inn i Monaco. Jeg har lyst til å løpe der, sier Henrik Ingebrigtsen til VG – med litt «søvn» i stemmen på grunn av en nylig avsluttet 45 minutter lang massasje under treningsleiren i St. Moritz.

For å bli innvilget startplass i det gode Monaco-selskapet 20. juli, må han «vise form» før det. Det er her Marokkos Diamond League-stevne 13. juli kommer inn.

– En mulighet er 1500-meteren i Rabat. Hvis jeg gjør det, kan jeg løpe meg inn i feltet i Monaco, sier Henrik Ingebrigtsen.

Han vant EM-gull på 1500 meter i Helsinki for seks år siden, før han i London banet seg vei til 5. plass på distansen i OL-finalen. I 2014 satte han norsk rekord med 3.33,68 i Lausannes Diamond League-stevne 3. juli. To uker senere senket han den til 3.31,46 i Monacos Diamond League-stevne.

les også

Henrik Ingebrigtsen med maktdemonstrasjon etter skademarerittet

Selv om han ble nummer tre da lillebroren Filip (25) vant EM-gull på 1500 meter i Amsterdam i 2016, har det gått trått for Henrik Ingebrigtsen de to siste årene: Skader og operasjoner.

Leste du denne under Rio-OL? Pappa Gjert: Henrik burde ikke vært her

Foran mile-løpet (1609 meter) på Bislett 7. juni sa han til VG at han måtte løpe et par 1500 meterkonkurranser på 3.36 for å være på det nivået han bør være med tanke på EM 6. til 12. august i Berlin.

Han har ennå til gode å faktisk løpe favorittdistansen, denne sesongen og forrige sesong. Siste gang var i semifinalen i Rio 19. august 2016. Det gikk ikke særlig bra, og alt dette lyder ikke bra når det gjelder Henrik Ingebrigtsens mål om å doble i EM om seks uker: Først 1500 meter, dagen etter 5000 meter.

les også

Henrik Ingebrigtsen: – Mental nedtur å miste VM

Slik han gjorde det for to år siden, da han var ett tusendel av et sekund fra en ny bronsemedalje og ett fattig hundredel fra gullmedaljen – som gikk til senere dopingtatt Ilias Fifa (29) fra Spania.

– I 2016 var jeg ikke bra. Men jeg er mer robust fysisk nå. Jeg behøver ikke bli så mye bedre, for å bli mye bedre, påpeker Henrik Ingebrigtsen.

Han er kvalifisert for 1500-meteren i EM, men vil helst – før det – ha bedre tider å vise til (Rabat/Monaco) for å «gjerne løpe» i bedre innledende heat på Olympiastadion i Berlin.

– Jeg ser på meg selv som en 1500 meterløper, sier Henrik Ingebrigtsen – som troner øverst på årsbeste-listen på 5000 meter i Europa med sin personlige rekord 13.16,97 fra Palo Alto i California 3. mai.

Han har i tillegg løpt en dobbelt mile (3218 meter) i Eugenes Diamond League-stevne, en mile på Bislett 7. juni og en 5000 meter i Stockholms Diamond League-stevne 10. juni (pluss en mile forrige sesong).

les også

Filip Ingebrigtsen misset EM-kravet: – Så jævla dårlig taktisk

– Heldigvis er det en del tid igjen, sier han med tanke på EM.

– Jeg har god tid til å kjøre konkurranser og konkurranseøkter. Jeg håper å være å såpass bra form at jeg løper ned mot «persen» i Lausanne (5000 m). Nå er jeg kommet et stykke lenger i treningen, men mener selv jeg ikke er i «mål» ennå. Det er et par steg igjen før jeg har robustheten som trengs i et mesterskap, forklarer Henrik Ingebrigtsen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder