NY JOBB: Erlend Slokvik ble presentert på en pressekonferanse mandag formiddag. Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Slokvik nye friidrettssjef: – Kan være en stor fordel å komme utenfra

ULLEVAAL STADION (VG) Erlend Slokvik (56) gir seg som skiskytterpresident, og tar over som toppidrettssjef for Norges Friidrettsforbund.

For to og en halv uke siden kom den første henvendelsen fra Norges Friidrettsforbund, og på en pressekonferanse på Ullevaal i formiddag ble Slokvik presentert som ny toppidrettssjef. Det skjedde få timer etter at det ble kjent at Håvard Tjørhom trekker seg fra jobben.

Slokvik har de siste årene vært president i Norges i Norges Skiskytterforbund.

les også

Tjørhom gir seg som toppidrettssjef

– Jeg har savnet å jobbe tettere på utøverne, og jeg liker ikke alle de politiske prosessene som vi har holdt på med i skiskytterforbundet det siste halvåret. Jeg er mer en praktiker enn en som går rundt i korridorene og driver lobbyvirksomhet, sier Slokvik til VG etter å ha signert en toårskontrakt.

Han har vært visepresident og president i skiskytterforbundet siden 2008. Han har tidligere jobbet med skiorientering, og som fysisk trener i fotballklubben Lillestrøm, og nå skal han bokstavelig talt inn på en ny arena.

– Jeg skal først og fremst bli kjent med miljøene friidrett, reise rundt og bruke tiden til å kartlegge for å utvikle ting videre. Jeg har sett friidrett mest på TV, og har en jobb å gjøre fremover, sier 56-åringen som flyr til Tokyo allerede i dag for å starte kartleggingen av OL-arrangementet i 2020.

– Det kan være en stor fordel å komme utenfra, for da kan man se ting på en annen måte. Har man gått for lenge i et miljø, så blir man litt blind, legger Slokvik til.

TETT PÅ TOPPIDRETTEN: Erlend Slokvik (t.v.) avbildet sammen med Ole Einar Bjørndalen etter et renn i Pokljuka i 2001. Foto: Jan Petter Lynau

– Er norsk friidrett inne i sin mest spennende periode noensinne?

– Det var veldig bra på 90-tallet, men det er selvfølgelig veldig spennende periode nå. Da blir det ekstremt viktig å forlenge denne perioden, og at det gjøres en god jobb med det som ligger bak og at vi ikke bare tenker på de aller beste. Vi må tilrettelegge for nye utøver også, sier Slokvik.

– Blir som å hoppe etter Wirkola

Friidrettsforbundet som virkelig har vært i vinden under Tjørhoms ledelse. EM i Belin var det store, store gjennombruddet til Jakob Ingebrigtsen. Og en utøver som Karsten Warholm har blomstret under Tjørhoms ledelse.

les også

VGs EM-vurdering: Jakob får 7 på terningen

– Førstereaksjonen min er at det er trist at Håvard måtte gi seg. Han har vært veldig viktig for norsk friidrett, og vi har fått et veldig godt forhold. Samtidig er det bare å innse at idretten er litt tøff og at folk kommer og går, sier Warholm til VG.

– Hva tenker du om at Slokvik overtar?

– Det gjenstår å se om han kan ta opp arven. Det blir jo litt som å hoppe etter Wirkola dette. Jeg kjenner ikke så godt til Slokvik, men ifølge Leif Olav (Alnes, treneren, journ.anm.) er det mest sannsynlig en bra mann. Jeg stoler på ham på det, sier Warholm.

Takknemlig for samarbeidet

Karsten Warholm-trener Leif Olav Alnes synes også det er trist at Håvard Tjørhom velger å trekke seg tilbake fra friidretten.

– Jeg tenker at vi skal være glad for at vi fikk ha han i to år. Jeg har kun gode ord å si om han. Han har vært en fantastisk fyr på alle måter og samtidig har jeg stor forståelse for at han velger å gi seg nå, sier Alnes.

Han kjenner imidlertid til Slokvik fra før av – og tror det kan være et smart valg av Norges Friidrettsforbund.

– Jeg har et veldig godt inntrykk, og tror vi har vært heldige med erstatteren. Jeg tror han har et ganske sammenfallende grunnsyn som Håvard, så jeg tror ikke det blir en brå retningsendring. I tillegg tror jeg at han erfaren og rett og slett smart nok til å undersøke terrenget litt for å sette kursen, sier Alnes.

Tjørhom henviste til et planlagt pressetreff mandag kveld da VG var i kontakt med ham om saken i morgentimene mandag.

I en pressemelding fra friidrettsforbundet uttaler han imidlertid at valget om å gi seg var vanskelig å ta, men at det ble for vanskelig å kombinere jobben i Oslo med familielivet på Sola.

TRAKK SEG: Til tross for to suksessfylte år som toppidrettssjef i Norges Friidrettsforbund, ble det mandag klart at Håvard Tjørhom trekker seg fra stillingen. – Jeg har hatt to fantastiske og givende år med norsk friidrett. Jeg er likevel trygg på at dette er det riktige valget for meg nå, uttaler Tjørhom. Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder