EKSTRA LANGT: Tung halvmaraton i Bangkok. Dette bildet av kinesiske Wang Yinghang er hentet fra Asialekene i samme by for noen år tilbake. Foto: Pornchai Kittiwongsakul , AFP

Halvmaraton-løpere i Bangkok ble lurt ut på «nesten-maraton»

•  Løypen ble hele 6,5 km for lang

•  Arrangøren vil gi t-skjorte som plaster på såret

De skulle løpe 21,1 kilometer i Bangkok - distansen for halvmaraton - men ble tvunget til å løpe 27,6 kilometer. Nå beklager arrangøren.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Årsaken til den betydelige distanseforlengelsen ligger i en uforklarlig u-sving. Derfor ble løypa 6,5 km for lang

– Vår medarbeider markerte en u-sving som ikke skulle vært der. Den gjorde ruten omtrent seks kilometer for lang, sier Songkram Krasonthi, som er en del av arrangørorganisasjonen National Jogging of Thailand.

– Vi erkjenner feilen og sier unnskyld. Våre funksjonærer jobbet hardt, men var forvirret, fortsetter han.

Arrangørtabben har ført til en tirade av klager på sosiale medier. Og det blir neppe noe bedre av at arrangøren skal lage en t-skjorte som plaster på såret til de som fullførte det ekstra lange løpet.

Hjemmesiden til Bangkok-løpet er blitt bombardert med hissige meldinger etter det som kanskje er tidenes lengste halvmaraton. En kaller det «latterlig». En annen «tidenes regnetabbe». En tredje skriver «utrolig farlig».

Andre er i det mer spøkefulle hjørnet og melder «super halvmaraton». Og «Arrangøren økte premiepengene i år, og dere fikk betalt med flere kilometer.»

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder