OPPSTYR: Det har blitt svært mye oppstyr rundt John Arne Riise, Cathrine Larsåsen og Mats Zuccarellos samarbeidsavtaler med utenlandske bettingselskaper. Foto: Frode Hansen/ Markus Aarstad/Thomas Nilsson

Dette tjener idrettsprofilene på bettingavtalene

Omdømmeekspert: - Ikke verdt det

(VG Nett) Mats Zuccarello (25), Cathrine Larsåsen (26) og John Arne Riise (32) får drøyt to millioner kroner til sammen for sine avtaler med de utenlandske bettingselskapene.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Disse samarbeidsavtalene har skapt sterke reaksjoner i Idretts-Norge. Alle de tre idrettsprofilene er nektet å representere Norge så lenge de har slike avtaler.

John Arne Riises avtale med Betsson skal etter hva VG vet være verdt over en million kroner årlig, noe som er en av de mest lukrative samarbeidsavtalene en nordmann har med et utenlandsk bettingselskap.

Zuccarellos avtale skal etter det VG erfarer være verdt 600.000 kroner årlig, mens Larsåsen ifølge Dagbladet fikk 500.000 kroner for reklamefilmen hun spilte inn for Unibet.

- Disse avtalene er i tråd med slik idretten har utviklet seg. Det er pengemotivert alt sammen. Likevel med det oppstyret og reaksjonene som har kommet, mener jeg det ikke er verdt disse summene, sier omdømmeekspert og rektor ved Markedshøyskolen, Trond Blindheim, til VG.

- Jeg vet selvsagt ikke de alternative historiene. Hva de ville fått dersom de ikke inngikk slike avtaler, for pengene kommer som sagt først, legger han til.

Bråk

Avtalene de tre har med de utenlandske bettingselskapene har skapt stor uro i Idretts-Norge. Zuccarello har fått beskjed om at han ikke får representere Norge før han bryter sin avtale.

- Vi kommer til å prate med ham og folkene rundt ham i sommer, og håper vi kommer frem til en løsning. Det har vært vår plan hele veien, sier generalsekretær i Norges Ishockeyforbund, Jon Haukeland, til VG.

Han påpeker at dette ikke er et resultat av press fra hockeyforbundets største sponsor og norsk idretts største støttespiller; Norsk Tipping. Haukeland sier også at Zuccarello er velkommen tilbake på landslaget når han er ute av avtalen.

- Vi ønsker å ha med Mats, og håper han vil være med oss, men det forutsetter at han ikke har en avtale tilsvarende den han har. Vi får se hva som skjer når vi får satt oss ned med ham.

LITE POPULÆRT: Disse bildene av Mats Zuccarello og John Arne Riise ble dårlig mottatt av lederne i Idretts-Norge. Foto: Unibet/Betsson


Heller ikke Larsåsen får representere Norge så lenge hun har en samarbeidsavtale med Unibet. Det bekreftet friidrettsforbundet i en pressemelding mandag.

- Jeg tror dette går mot en løsning. Vi er ikke konfliktorientert. Men vil ikke at våre utøvere skal ha denne typen avtaler. Vi har sagt hva konsekvensen er hvis hun fortsetter med den, sa friidrettspresident Svein Arne Hansen mandag.

- Jeg har jo ikke lyst til å lage noen store problemer, så selvfølgelig, det kan hende det påvirker meg, kanskje ikke. Jeg prøver å ha fokus på det jeg skal og være sterk som menneske og idrettsutøver i denne situasjonen, sa Larsåsen til VG, og fortalte at hun lå dårlig an med sponsorer for videre satsing før Unibet kom på banen.

Riise takket for en måned siden nei til videre landslagsspill, og etter at det ble kjent at han har inngått en avtale med Betsson brente han alle broer for å komme tilbake.

- Fotballforbundet har visst i cirka to uker at jeg kom til å gjøre dette. Jeg har snakket med Kjetil Siem, han ga meg råd, og jeg hører på ham. Men jeg står fritt til å ta mine egne valg og gå mine egne veier. Det har jeg alltid gjort, og det har fungert for meg, sa Riise selv.

USIKKER: Eyvind Brynildsen er ikke sikker på om han ville inngått en ny avtale med et utenlandsk bettingselskap. Foto: NTB Scanpix

- Ville tenkt meg nøye om nå

Rallyfører Eyvind Brynildsen var tidlig ute med å inngå en avtale med et utenlandsk bettignselskap.

- Jeg hadde en slik sponsor da jeg kjørte VM for noen år siden. Men jeg hadde ikke lov til å bruke dem i norsk sammenheng, forteller han til VG.

Han forteller at det ikke var noen lukrativ avtale, men at det var noe han gjorde for å finansiere egen satsing.

- Min avtale var ganske liten. Det var reklame på hjelmen min, og den var verdt rundt 50.000 kroner. Det ble mindre verdifull ettersom den kun gjaldt i internasjonale løp.

- Ville du inngått en slik avtale nå?

- Jeg ville vurdert det, og tenkt meg nøye om. Det har blitt mye oppstyr, men om det ville vært avgjørende for min satsing videre...

Les også

 1. Larsåsen: - Jeg prøver å holde fokus og være sterk

  DEN RUSSISKE AMBASSADE / OSLO (VG Nett) Cathrine Larsåsen (26) innrømmer at hun merker oppstyret rundt hennes nye…
 2. Dette Riise-bildet får fotballpresidenten til å se rødt

  (VG Nett) Først sa han nei til Norge. Nå skaper John Arne Riise (32) nye bølger - ved å signere en avtale med et…
 3. Riise mener fotballpresidenten er uvitende

  (VG Nett) John Arne Riise (32) svarer på kritikken fra Norges Fotballforbund med å kalle ledelsen for en gutteklubb, som…
 4. Lover Larsåsen landslagsplass ved betting-brudd

  (VG Nett) Cathrine Larsåsen (26) vil bli tatt tilbake i landslagsvarmen igjen, dersom hun bryter samarbeidsavtalen med…
 5. Kan nekte Larsåsen å konkurrere etter Unibet-avtale

  Friidrettspresident Svein Arne Hansen antyder at stavhopperen Cathrine Larsåsen ikke får representere Norge så lenge hun…
 6. Landslagssjefen har snakket ut med Zuccarello

  STOCKHOLM (VG Nett) Roy Johansen (53) har renset luften med Mats Zuccarello (25) etter mandagens oppstyr - der…
 7. - Regner med at Zucca bryter reklame-avtale

  (VG Nett) Presidentkandidat Terje Jørgensen mener at Norges Ishockeyforbund er altfor passive rundt den omstridte…
 8. Zuccarello: Uaktuelt å bryte med Unibet

  NEW YORK/OSLO (Aftonbladet/VG Nett) Mats Zuccarello (25) sier det er uaktuelt å bryte sponsoravtalen med Unibet.
 9. «Zucca»-bildet som får landslagssjefen til å steile

  (VG Nett) Dette reklamebildet av Mats Zuccarello (25) får landslagssjefen til å reagere.
 10. Zuccarello i ordkrig med Norsk Tipping

  (VG Nett) Kommunikasjonsdirektør Einar Busterud i Norsk Tipping er ikke nådig mot Norges største ishockeystjerne Mats…

Premier LeagueSesong 2019/2020

PosLagSVUTM+/-P
1AFC Bournemouth00000000
1Arsenal00000000
1Aston Villa00000000
1Brighton & Hove Albion00000000
1Burnley00000000
1Chelsea00000000
1Crystal Palace00000000
1Everton00000000
1Leicester City00000000
1Liverpool00000000
1Manchester City00000000
1Manchester United00000000
1Newcastle United00000000
1Norwich City00000000
1Sheffield United00000000
1Southampton00000000
1Tottenham Hotspur00000000
1Watford00000000
1West Ham United00000000
1Wolverhampton Wanderers00000000
Plassering
 • Champions League

Se mer statistikk for Premier League på VG Live »

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder