GJØR OM OPPLEGGET: Jakob Ingebrigtsen gikk til topps i terreng-EM for en måned siden. Foto: Pedro Rocha / AP

NRK: Jakob Ingebrigtsen dropper innendørssesongen grunnet belastningsskade

Stor belastning i 2019 og småskader er grunnen til at Jakob Ingebrigtsen (19) står over hele innendørssesongen, og utsetter høydesamlingen nå i januar.

– Jakob pådro seg en skade i rumpa på oppløpet under terreng-EM i Lisboa i desember, da han måtte gjøre en retningskorrigering i stor fart. Det er snakk om en belastningsskade, men den ble utløst der, sier pappa Gjert Ingebrigtsen til NRK.

Han understreker at 19-åringen har fått trent godt, men at det har blitt mye alternativ trening. De vil heller ikke ta noen sjanser i starten av OL-sesongen.

les også

Jakob Ingebrigtsen: Ikke avhengig av Henrik og Filip

Filip Ingebrigtsen reiste sist helg til høydesamling i Sør-Afrika – uten storebror Henrik og lillebror Jakob. Henrik Ingebrigtsen opererte tåa i fjor høst og har slitt med sykdom i vinter. Etter planen skal alle tre samles i Sør-Afrika 19. januar.

les også

Blir far om tre måneder: – Kan ta pappaperm etter karrieren

Jakob Ingebrigtsen knuste alle konkurrentene da han sikret seg sitt fjerde strake EM-gull i terrengløp i U20-klassen for nøyaktig en måned siden. Det satte punktum for 2019-sesongen. Da utløste han altså belastningsskaden som han har slitt med siden.

les også

Karsten Warholm vant «alt»: Tre priser – også årets navn

Det er OL i Tokyo til høsten som selvfølgelig er det store målet for Team Ingebrigtsen. 19 år gamle Jakob ble nummer fire på 1500 meter i Doha-VM, og nummer fem på 5000 meter i samme mesterskap. Han satte også norsk rekord på 5000 meter i London i juli.

Filip Ingebrigtsen skal konkurrere som normalt, og løper blant annet 1500 meter i Düsseldorf i starten av februar.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder