Ingebrigtsen vurderte å trekke seg før rekordløpet

BISLETT (VG) Henrik Ingebrigtsen (28) forteller til VG at han har vært usikker på om han i det hele tatt kunne stille til start på Bislett.

Ingebrigtsen haltet de siste 1000 meterne, men satte ny norsk rekord på 3000 meter med nesten fire sekunder i Bislett Games. Den gamle rekorden var 18 år gammel.

Marius Bakkens norske rekord fra 2001 på 7.40,77 er endelig fjernet fra historiebøkene. Den nye rekorden er på 7.36,85.

– De siste 1000 meterne haltet jeg litt. Men da var jeg i så godt driv at ... Det er en god følelse å ha løpt 2000 meter og at vi kan kjøre, sa han til NRK etterpå.

Pappa Gjert var stolt og rørt av Henrik, men ikke like begeistret for Jakob:

På spørsmål fra VG om hvordan dette var mulig med tanke på den vanskelige oppkjøringen han har hatt, svarer Ingebrigtsen:

– Jeg har en god grunnform. Det var berg- og dalbane de siste dagene om jeg i det hele tatt kunne stille til start. Jeg sa til Gjert at hvis jeg bare får nok orden på hoften, sånn at det ikke hemmer meg for mye, så kan jeg sette norsk rekord.

– Men jeg var ikke klar over at det skulle gå så fort, legger han til.

Han beskriver Bislett-opplevelsen, med et heia-ropende publikum rundt hele stadion, som det kjekkeste løpet han har vært med på.

– Nå ser jeg helt klart mye mer positivt på sesongen enn jeg gjorde for noen dager sider, sier han til VG.

les også

Filip Ingebrigtsen svarer på pappa Gjerts kritikk av Jakobs løp

– Du haltet deg gjennom til norsk rekord, går det an å si det på den måten?

– Jaaaa, men jeg hadde såpass mye krefter igjen at det gikk greit. Og jeg haltet ikke for mye. Men med det trente øyet kan man se det, sier han og blunker.

les også

Rekord-Warholm: – Helt sykt å sette en slik tid

Pappa og trener Gjert Ingebrigtsen beskriver Henriks prestasjon som uventet.

– Det er ingenting man må ta for gitt. Han har hatt en veldig trøblete periode frem til nå, sier treneren til VG - og legger til at «det ikke er slutt når man er 28 år».

– Det er mange, mange år igjen i denne idretten hvis du gjør de rette tingene.

– Hva kan de to andre brødrene lære av ham?

– De har mye å lære av hans mentalitet og vinnerskalle. Men jeg vet ikke om det er så mye å lære. Mye av det er medfødt, mener Gjert.

Han var også på at 3000 meter var passe langt denne torsdagskvelden. Og at det neste gang kan komme til å bli 5000 meter.

– Jeg blir stolt og glad og rørt av det Henrik gjør i dag, sa pappa Gjert Ingebrigtsen på NRK.

– Det var en mulighet å hoppe av både før og under løpet. Det står stor respekt av det han gjør, fortsatte faren – som roste 28-åringen for god taktisk løping.

Etter OL i Rio i august 2016 gikk det nesten to år før han løp sin neste 1500 meter, og han var blant annet gjennom en hamstringoperasjon sommeren 2017. Også i oppkjøringen til 2019-sesongen har hoftetrøbbel gått ut over treningen.

3000 meter ble vunnet av Selemon Barega fra Etiopia på 7,32,17. Ingebrigtsen ble nummer fire.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder