Walcott fra Trinidad og Tobago kastet 84,58 meter - Norge uten medalje

SKUFFET: Andreas Thorkildsen deppet etter en skuffende sjetteplass i OL-finalen. Foto: Heiko Junge, NTB scanpix

Thorkildsen kutter resten av sesongen etter OL-fiaskoen

LONDON (VG Nett) Andreas Thorkildsen (30) jaktet et nytt OL-gull, men kom utenfor pallen i finalen. Nå avslutter han sesongen.

Artikkelen er over syv år gammel

London 2012 javelin throw men - Olympic AthleticsIAAF: Keshorn Walcott | Profile

6. plass ble til slutt fasiten for den dobbelte olympiske mesteren fra Kristiansand. Det var så skuffende at han nå vurderer å legge spydet på hylla for i år.

- Nei, nå er jeg relativt skuffet over å ikke få til noe som helst. Året sånn sett er i søpla. Sånn konkurransemessig altså. Det her gidder jeg rett og slett ikke holde på med, sa Thorkildsen til NRK rett etter OL-finalen.

- Jeg får se om jeg konkurrerer ut året eller om jeg setter strek her. Det her var noe dritt, fortsatte han.

I pressesonen etterpå var det en skuffet spydmester som ankom, men som likevel svarte på spørsmål i sju minutter.

- Jeg er usikker om jeg bare skal sette en strek. Å drive å kaste dårlig teknisk er farlig. Kanskje jeg heller fokuserer på å bygge meg opp mot neste år, sier Thorkildsen til VG Nett.

Startet med dødt kast

Hans førstekast på rundt 70 meter var så dårlig at Thorkildsen tråkket over streken for å få det registrert dødt. Andrekastet på beskjedne 82,63 meter ble hans beste. Tredje-, femte- og sjettekastet tråkket han også dødt, og i fjerde omgang kastet han 81,70 meter.

VG DIREKTE: Følg all OL-dramatikken!

Keshorn Walcott (19) fra Trinidad og Tobago overrasket med 83,51 meter i sitt første kast og la så på til 84,58 meter, og vant dermed et sensasjonelt OL-gull. 2012-juniorverdensmesterens gamle pers var 82,83 meter - og så sent som i fjor hadde han kastet bare 75,77 meter!

- Det her er lengder som er fysisk sett vel innafor, det er det for så vidt for mange av oss. Det er timingen som stemmer, og da får jeg ikke ut det jeg vil. Jeg hadde følelsen av at jeg skulle klare å snu det, slik jeg gjorde fra første til andre kast i kvalifiseringen. Men så kom det en ny feil for hver gang, og da blir det håpløst.

- Det er resultater som jeg og Vesely kastet i søvne for et år siden. Det er surt at når man er i OL, det største som er i år, så klarer vi å ødelegge det sånn for oss selv, kommenterte Thorkildsen overfor NRK.

- Dette er den største skuffelsen i Thorkildsens karriere. Vinneren kastet fantastisk teknisk, men dette er lengder Andreas selv bare i middels form burde klart, sier VGs friidrettsjournalist Øystein Jarlsbo fra tribuneplass i London.

Oleksandr Pyatnytsya kastet 84,61 meter i tredje omgang, holdt til sølvplass.

Antti Ruuskanen kastet 84,12 meter og havnet på tredjeplass.

Tero Pitkämäki slo til med 82,68 meter i sitt andrekast, og ble nummer fire.

Alle resultatene her!

SLO TIL: Keshorn Walcott overrasket i OL-finalen. Foto: Øyvind Brenne

Thorkildsen har to OL-gull på rad, og kastet seg inn i norsk idrettshistorie da han overraskende vant OL-gull i Athen i 2004.

30-åringen tok gull i Beijing for fire år siden.

PS! Hjemmehåpet Mo Farah vant 5000 meter-finalen samtidig med spydfinalen til et ellevilt jubelbrus på Olympiastadion.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder