MØTES TIL HELGEN: Formsterke Isabelle Pedersen (t.v.) og norgesrekordholder Christina Vukicevic Demidov skal løpe mot hverandre i Haugesund. Her er Pedersen avbildetpå Bislett i år, mens Vukicevic jubler etter et løp samme sted i 2011. Foto:Helge Mikalsen,

Sikret VM-billett – mener det blir «dødsrått» med Vukicevic-duell

Isabelle Pedersen (23) var strålende fornøyd etter å ha perset på 100 meter hekk og sikret seg VM-billetten. Nå møter hun Christina Vukicevic Demidov (28) i Haugesund til helgen.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Skal Vukicevic løpe i NM? Det visste jeg ikke, men så spennende, sier Pedersen til VG.

Etter tre år borte fra toppidretten gjør nemlig Vukicevic Demidov comeback i NM.

Rodal om rask Vukicevic-retur: – Naivt å tro

Det store spørsmålet er hvilket nivå «veteranen» ligger på. 28-åringen har nemlig vært svært hemmelighetsfull om hvordan formen er, men hun har altså den norske rekorden på 12.74 som ble satt i 2009.

– Da sier jeg «game on» og det skal bli spennende å se hva hun er god for, og dette blir dødsrått uansett. Jeg kommer til å løpe bedre og bedre og mer stabilt fremover, sier Pedersen om duellen.

ENDELIG TILBAKE Christina Vukicevic Demidov skal konkurere på toppnivå igjen. Her er hun avbildet i 2012 - like før hun sluttet å konkurrere. Foto:,

Selv var hun veldig lettet og fornøyd etter at det endelig løsnet tidsmessig. 23-åringen fullførte 100 meter hekk på 12,92 i Brussel i går, åtte hundredeler under VM-kravet. Dermed forbedret hun også sin personlige rekord med ti hundredeler etter at hun satte ny pers og nesten klarte kravet med 13.02 i lørdagens løp.

Les om VM-klare Henrik Ingebrigtsen som imponerte med et sterkt løp i London i går.

Feirer med burger

Nå kan hun forberede Kina-tur, og feirer det med en ørliten godbit.

– Jeg er blitt lovet hjemmelaget gourmetburger hvis jeg klarte kravet, og gleder meg helt vilt til det, sier Pedersen.

– Hvor mye har det gnagd i hodet ditt at du skal klare VM-kravet?

– Jeg har egentlig ikke gnagd så mye på det. Jeg har bare jobbet med det som jeg ikke har vært så god på, og så har det handlet om å få orden på alt det som har skjedd rundt meg. Jeg har byttet trener og teamet rundt meg. Det har vært mange følelser, men nå føles det bare helt fantastisk.

Les også: Buraas sikret VM-tur - jakter på Bakkens rekord

Hun ble i mange år trent av Trond Knaplund, men nå er det USA-baserte treneren Andreas Behm som følger opp Laksvåg-løperen. Pedersen føler at formen endelig er på plass.

VM ENDTE I TÅRER: Isabelle Pedersen fikk de veldig tungt i Moskva-VM for to år siden. Nå får hun sjansen igjen. Foto:Lise Åserud,NTB scanpix

– Jeg har blitt mye tøffere mentalt og gjør ting mye mer riktig, sier Pedersen.

– Hva tror du selv du har inne tidsmessig?

– Jeg tror det er betraktelig mye mer som skal ut, og det var langt ifra et perfekt løp jeg gjorde i Belgia. Nå begynner systemet mitt å bli varmet opp, og toppformen er på vei. Jeg vet ikke helt hva som ligger der, men jeg gleder meg til å finne det ut, sier Pedersen som er den åttende norske friidrettsutøveren som er klar for VM i Beijing i slutten av august.

PS! Da Pedersen var med i VM i Moskva for to år siden, ble kvalifiseringen ødelagt av at hun hadde sterke menstruasjonssmerter. I EM i fjor nådde hun heller ikke finalen, men da ble det ikke felt noen tårer av den unge friidrettsprofilen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder